Nogomet

Ladić: "U19 donijela veliko zadovoljstvo"

Ivana Strahija • srijeda, 11.08.2010.
Ladić: "U19 donijela veliko zadovoljstvo"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Izbornik U21 reprezentacije pozorno je pratio nastupe U19 reprezentativaca na nedavnom Europskom prvenstvu u Francuskoj i viđenim jer iznimno zadovoljan.

U19 reprezentativci su, jednostavno rečeno, razveselili Hrvatsku svojim plasmanom u završnicu Europskog prvenstva, a zatim i oduševili prolaskom u polufinale, gdje ih je zaustavila Francuska, koja je kasnije postala novi europski prvak.

Podvige mladih igrača pod palicom svog kolege, izbornika Ivice Grnje, pozorno je pratio i izbornik dvije godine starije reprezentacije Dražen Ladić. Kad smo ga upitali o tome, odgovorio je: "Sam je plasman na Euro bio odličan, polufinale za pamćenje. No, još je važnije to što su reprezentativci do 19 godina hrvatskom nogometu konačno donijeli malo pozitive, dobrog ozračja i sreće zbog rezultata, bacivši tako u drugi plan neke stvari koje se ne bi trebale vezati uz nogomet, ali se događaju."

Osim za navijače, nastup na Euru iznimno je važan i za same nogometaše, koji su bili u centru pozornosti velikih europskih klubova: "Natjecanju mlađih reprezentacija se u Europi pridaje sve veća pozornost, a veliki klubovi takva natjecanja prate s velikom pažnjom. Isto tako mi je drago da sve više naših mladih reprezentativaca, U21 i U19, ulazi u prve ekipe svojih klubova. Lakše je tako raditi, imaju navike i ritam natjecanja", komentirao je Ladić.

Interesiralo nas je, je li mu netko od U19 reprezentativaca 'zapeo za oko', na što je odgovorio: "Nije, ali ne u negativnom smislu. Mislim da je najveća snaga U19 reprezentacije to što su iznimno moćan kolektiv. To je odlično jer ekipa koja ovisi o jednom pojedincu i tome ima li on dobar ili loš dan u stvari ne valja. Kolektiv kakav je Grnjin bio daje podršku svakom od igrača da pokaže najveću individualnu kvalitetu."

Neki od U19 reprezentativaca su u sastavu U21 reprezentacije: "To je prirodan slijed stvari. Iz onih mlađih kategorija u U19, pa u U21, pa u A reprezentaciju. Svima nama krajnji je cilj stvoriti kvalitetne, sposobne reprezentativce u seniorskoj selekciji."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.08.2010. u 19:26
    Rijeka ne izmišljaj gluposti, Kramarić ne igra ni u Dinamu. Toliko o tome da ga netko gura. Pojma nemaš.
    Obrisan korisnik
  • cimbo11.08.2010. u 15:01
    Iako sam Dinamovac moram priznati da je Vukusic trenutno jaci igrac od Kramarica.
    cimbo
  • Obrisan korisnik11.08.2010. u 14:11
    ako je entko iskočio iz U19 bio je to zvonko pamić, a ako je entko razočarao bio je vaša velika "nada" kramarić, neznam kako se guraju takvi igrači, jer ne znači ako si dobar kao junior da ćeš bit kao senior. I iskočili su oni koji su se bunili po novinama da neigraju. JAO!
    Obrisan korisnik