Nogomet

Debakl Latvije, Malta neodlučeno

Ante Zovko • srijeda, 11.08.2010.
Debakl Latvije, Malta neodlučeno
Foto: EPA

U mnoštvu večerašnjih prijateljskih utakmica svoje su posljednje testove odradili i protivnici Hrvatske u predstojećim kvalifikacijama, Latvija i Malta. Zlatan Ibrahimović vratio se u reprezentaciju nakon nekoliko mjeseci odsustva i odmah pogodio, a svoj debi na turskoj klupi upisao je Guus Hiddink.

Latvija, s kojom će se Hrvatska susresti već 3. rujna, doživjela je debakl u posljednjoj provjeri u Češkoj, 4:1. Prvo poluvrijeme završilo je s nulom na obje strane, a onda su se Česi u nastavku razgoropadili. U 49. pogađa Bednar, u 54. Fenin, u 74. Pospech, a u 77. Necid. Počasni pogodak za Latvijce u 90. je postigao Cauna.

Malta, nominalno najslabija reprezentacija naše kvalifikacijske skupine, odigrala je 1:1 s Makedonijom. Makedonce je u prednost u 36. minuti doveo Tričkovski, a u 47. je poravnao Mifsud.

Na Olimpijskom stadionu u Kijevu, koji bi trebao ugostiti finale predstojećeg Europskog prvenstva, Ukrajina je dočekala svjetske doprvake, Nizozemce. Konačni rezultat 1:1 postavljen je u razmaku od dvije minute - za goste je u 72. pogodio Lens, a za domaćina u 74. Aliyev. Bert van Marwijk u prvoj utakmici nakon finala u Johannesburgu odlučio je testirati rezervne snage pa u sastavu Oranja nije bilo nijednog igrača koji je nastupio u Južnoafričkoj Republici.

Švedska je protiv Škotske upisala jednu od najuvjerljivijih pobjeda večeri. Pojačani povratnikom Zlatanom Ibrahimovićem, izabranici Erika Hamrena triput su zatresli škotsku mrežu, dok je njihova ostala netaknuta. Baš je Ibra dao prvi, dok su se za preostala dva pobrinuli Bajrami i Toivonen.

Guus Hiddink uspješno je debitirao na klupi Turske. Za 2:0 protiv Rumunjske pobrinuli su se Belozoglu u 82. i Turan u 86. U dvoboju nogometnih "patuljaka" Cipar je pogotkom Konstantinoua upisao minimalnu pobjedu protiv Andore.

Prijateljske utakmice:
Češka - Latvija 4:1
Malta - Makedonija 1:1
Ukrajina - Nizozemska 1:1
Švedska - Škotska 3:0
Turska - Rumunjska 2:0
Cipar - Andora 1:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik11.08.2010. u 22:23
    sramota za Makedonce, Česi se možda bude...dolazi nova generacija.
    Obrisan korisnik