Košarka

Šibenčani odustali od A-2 lige

Branimir Korać • petak, 13.08.2010.
Šibenčani odustali od A-2 lige
Foto: Martina Japundžić

U jednom od naših najvećih košarkaških klubova vlada potpuni raspad. Šibenik je nakon velikih financijskih problema ispao iz A-1 lige, a sada je morao otkazati nastup i u A-2 ligi te mu prijeti gašenje...

Financijsko stanje u šibenskom košarkaškom klubu je katastrofalno, financija uopće nema i momčad nema čak niti za pokrivanje nastupa u nemjerljivo jeftinijoj A-2 ligi.

Prošle sezone Šibenik je bio konstantno u borbi za opstanak, na kraju je u kvalifikacijama pokleknuo i ostao bez ostanka u A-1 ligi. Tijekom sezone bili su primorani puštati igrače u druge klubove, sve kako bi preživjeli, ali očito niti to nije pomoglo.

"Ostali smo dužni i, dok to ne riješimo, ne možemo igrati u drugoj ligi. Zbog toga smo i odustali od igranja u drugoj ligi. Tužno je što se događa, ali neće biti potpuna tragedija ako padnemo na dno i krenemo ispočetka na zdravim nogama. Događalo se to i drugim klubovima", izjavio je za tportal direktor Šibenika Živko Badžim.

Badžim tvrdi kako je njima s financijske strane sada svejedno igrali prvu ili drugu ligu prvenstveno zbog tih dugova koji se vuku, a bez njihovog rješenja ne mogu niti registrirati momčad za natjecanje.

Tužna slika u šibenskoj košarci, klub u kojem je uspon započeo veliki Dražen Petrović, klub koji je i u Europi kroz svoju povijest igrao značajnu ulogu, sada je došao do zida i prijeti mu kataklizma.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.08.2010. u 12:25
    Možda u Dalmaciji nema bogatih al u Zagrebu sigurno ima bogatih Dalmatinaca tako da ti teorija ne drži vodu.Problem je u tome što onaj lopov Bandić već godinama pere novce u zg klubovima i trpa strašno puno novaca u njih tako da se nitko ostali u RH ne može mjerit s tim,A i znamo kakvi su sponzori... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.08.2010. u 01:37
    Nemogu virovat. Ne mogu. Pa zar je moguće da je situacija tako loša? Nekako sam se radovao gradskom derbiju Šib - Jolly JBS Ekonomska situacija u Šibeniku je jako loša, Stojanović je jedini domaći koji ulaže u sport, i nema nekog drugog da stavi pare u klub. I McLarenu, ne pričaj o ljudima o kojima... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.08.2010. u 13:53
    Coltrane, grijesis, u dalmaciji NEMA BOGATIH jer su svi u zagrebu. normalno da nema tedeschi veze sa sibenkom, nisan ja to ni reka. al polomit ce on zube tamo jer je instant bogatas i mafijas.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.08.2010. u 13:34
    A kakve veze ima Tedeschi sa Šibenikom? Žao mi je što se događa Šibeniku, isto tako i Splitu, a i Ciboni (bojim se da će i Dinamo završit kao Cibona, nadam se da griješim), ali kakve to veze ima s Cedevitom? Trebali bi biti sretni da netko želi uložiti privatni kapital u neki sportski klub. A imate... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.08.2010. u 13:33
    sramota, da država ne želi pomoći.
    Obrisan korisnik