Vodeni sportovi

Predsjednička čestitika za Šitić

Maja Giljanović • ponedjeljak, 16.08.2010.
Predsjednička čestitika za Šitić
Foto: Davor Sajko

Tjedan dana nakon što je na Europskom prvenstvu u Budimpešti u utrci na 25 kilometara osmim mjestom ostvarila rezultat karijere najbolja hrvatska maratonka Karla Šitić je osvojila Ohridski maraton.

Najbolja hrvatska maratonka Karla Šitić nastavlja s odličnim rezultatima, 18-godišnjakinja je u veljači na Svjetskom kupu u Argentini donijela prvu hrvatsku medalju u daljinskom plivanju od samostalnosti, prije tri tjedna na Svjetskom prvenstvu u Robervalu osvojila 10. mjesto u utrci na pet kilometara, prošli tjednan je na Europskom prvenstvu u Budimpešti osvajanjem osmog mjesta u utrci na 25 kilometara ostvarila najbolji rezultat karijere, a ovog je vikenda osvojila Ohridski maraton.

24. izdanje utrke duge 30 kilometara Splićanka je isplivala za pet sati, 47 minuta i slavila više od šest minuta ispred najbližih pratiteljica Španjolke Esther Nunez Morera i Argentinke Pilar Geijo.

Šitić je osvojila novčanu nagradu od 3000 $, a pobjednički lovorov vijenac je primila iz ruku predsjednika Makedonije Đorđija Ivanova.

Deveti put u karijeri Ohridski maraton je osvojio Bugarin Petar Stojčev, jedan od najboljih maratonaca i rekorder La Manchea slavio je ispred Alexandera Studzinskog na drugom i Damyana Blauma na trećem mjestu.

Za dva tjedna maratonska krema svijeta stiže na 35. izdanje "Faros maratona" u Starom Gradu na otoku Hvaru.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!