Nogomet

Poklepović: "Očekujem novi spektakl"

Bernard Jurišić • srijeda, 18.08.2010.
Poklepović: "Očekujem novi spektakl"
Foto: Duje Bonačić

Samo je još jedan dan ostao do toliko iščekivanog prvog okršaja u rundi doigravanja Europske lige između Hajduka i Uniree. Zadnji kontigenti ulaznica danas su pronašli svoje vlasnike, a u prodaju su pušteni i sektori koji se inače ne prodaju. Na Poljudu će biti i više od 30.000 gledatelja, a trener Stanko Poklepović njihovu ulogu drži vrlo značajnom...

Unirea je stigla u Split, a Hajduk se preselio u - Dugopolje. Našli su Splićani oazu dovoljno blizu, a opet dovoljno daleko od splitske vreve, gdje će se u miru pripremiti za bez ikakve dvojbe najvažnije utakmice ove sezone. Jedni Rumunji su iza "bilih", drugi ih čekaju dvaput u narednih osam dana.

"Proučili smo protivnika vrlo dobro, zapamtili smo potrebne detalje. Sportski direktor Kalinić nam je puno toga korisnoga rekao. Dojmovi o njima su različiti, radi se o vrlo ozbiljnoj momčadi s igračima visokih kvaliteta i iskustva. Imaju 5-6 igrača koji mogu jednim potezom riješiti utakmicu. Vrlo su iskusni i ako budu raspoloženi mogu stvoriti velike probleme", rekao je jutros na posljednjem druženju s novinarima uoči utakmice trener Hajduka Stanko Poklepović.

Tribine pune kao šipak

Poljudske tribine još će jednom ponuditi spektakl. Svih 30.000 ulaznica pronašlo je svoje vlasnike, pa su iz kluba u prodaju pustili još dva krajnja ulaza koji se inače iz sigurnosnih razloga ne prodaju.

Redovi ispred Hajdukovog navijačkog dućana na stadionu već su danima dugački. Ovakvo zanimanje navijača može se usporediti s onim njvećim čepovima koji su se stvarali pred Poljudom posljednjih godina, kad su u Splitu gostovali Deportivo, Sampdoria, Roma, Mallorca, Fiorentina.

Nažalost, u takvim situacijama Hajdukovi igrači uglavnom nisu uspijevali ispuniti očekivanja svojih brojnih i bučnih navijača. Samo su Mallorcu uspjeli pobijediti (1:0), ali su u uzvratu ipak ispali (0:2), dok su ostali domaći spektakli uglavnom završavali razočaranjima.

Protiv Fiorentine nisu uspjeli nadoknaditi 1:2 iz prve utakmice (bilo je 0:0), a protiv Rome je rezultat bio aktivan sve do desetak minuta prije kraja kad u Z.Runje i Miladin poklonili Romi prolaz. Sampdorija je s Poljuda odnijela pobjedu 1:0, a Deportivo 2:0, nakon što je rezultat u La Coruni "napalio" Hajdukovce do maksimuma (0:0).

No, ovog puta nije riječ o momčadi iz Liga petice, a prvi ovosezonski spetakl protiv rumunjskog predstavnika prošao je dobro. Nadajmo se da će i drugi!

Unirea grca u problemima, jučer je ostavku dao, pa odgodio, i njihov trener Ronny Levy, no Poklepović se ne zavarava da će to olakšati Hajduku posao protiv rumunjskog predstavnika.

"Igrači i stručni stožer apsolutno ne razmišljamo o njihovim problemima. Očekujemo tešku i zahtjevnu utakmicu jer vjerujem da će oni željeti osigurati svoj europski imidž, ali i mi ga želimo vratiti našem klubu. Igramo protiv vrlo opasne momčadi koju se ne smije pustiti da se razmaše."

Unirea je iskusna s prosjekom godina oko 29, s druge strane udarna splitska momčad će jedva imati 23. Hendikep ili snaga?

"Naša je momčad mlada, malo je tu iskusnih igrača i teško je prepoznati njihovu emociju trenutno. No, mislim da neće biti opterećeni, posebno kad ih naša publika pozdravi i podrži, mislim da će nestati pritiska i da će odigrati najbolje što mogu."

Upravo je publiku Špaco istaknuo kao jedan od ključnih faktora dobre izvedbe njegove momčadi u četvrtak. Ulaznice su rasprodane, na tribinama će biti više od 30.000 navijača "bilih" koji će udarati taktove napadačkih akcija i puniti energijom mišiće Hajdukovih igrača.

"Očekujem publiku i ambijent kakav samo ovaj grad može pružiti, očekujem civilizirano ponašanje i podršku našoj momčadi. Želim da se ponovi spektakl kao protiv Dinama kad je publika bila na visokoj razini i da se naši navijači sjete svih onih velikana koji su gradili naš klub u ovih 100 godina. Publika mora odigrati svoju značajnu ulogu u četvrtak."

Kakav rezultat priželjkuje u prvoj utakmici Poklepović nije želio precizirati.

"Ne želim govoriti o rezultatu, zanima me samo ukupan rezultat i prolaz. Ovo će biti drugačija utakmica od one s Dinamom, jer ovdje nećemo morati juriti rezultat i tek nas čeka 'drugo poluvrijeme' u Rumunjskoj."

Unirea u zadnjih 6 utakmica nije postigla pogodak, koliko taj podatak znači Hajdukovom stručnom stožeru?

"Nisu dali, ali nisu ni primili, 2-3 gola su dobili u svim tim utakmicama. Nadam se da ni protiv nas neće 'eksplodirati'".

Andrića, Strinića i Režića nije bilo u Zaprešiću zbog ozljeda, a ozljedu zgloba tamo je pretrpio Oremuš. Jesu li spremni za četvrtak i je li vratar Radošević spreman preuzeti ulogu prvog vratara?

"Svi ozlijeđeni igrači su se vratili i već odradili trening, osim Oremuša. On će danas prvi put trenirati nakon Zaprešića pa ćemo znati njegovo pravo stanje. Radošević je spreman, ima podršku svih nas, Subašić mu dodatno pomaže u pripremi i uklanjanju pritiska. Vjerujem da će on biti na pravoj razini."

To je to što se najave tiče, priče više nema, analize i pripreme su završene. Hajduk u četvrtak u 20:30 sati kreće u boj koji mu može donijeti ono o čemu prije koji mjesec nije mogao ni sanjati. Europska liga kuca na vrata, hoće li ih "bili" znati otvoriti?

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik18.08.2010. u 23:14
    ljudi daj Boze da se za 14 dana raduju i Zagreb i Split!!!!Nije bitno tko koliko karata proda,bitno je da svako navija za svoj klub i da i Dinamo i Hajduk prođu!!!!Draži su mi bili,ali sutra kao i uvijek u Europi navijam za HRVATSKI KLUB MA KAKO SE ON ZVAO I BEZ OBZIRA KAKVE GA BUDALE VODILE...Daj... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.08.2010. u 17:56
    Sretno
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.08.2010. u 17:18
    Hajduk bi bez problema prodao i 50.000 ulaznica,a Dinamo i sa BBB-ima ne može prodati 5.000,bez njih ni 500. Tu se vidi tko je veći klub!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.08.2010. u 14:52
    uf što bi volio sada biti u Splitu... ili barem na Braču... osjetiti taj navijački zanos Splićana... i svih Dalmatinaca...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.08.2010. u 13:34
    uz onakve navijače teško je ne pobjedit...nadam se prolazu
    Obrisan korisnik