Rukomet

Unatoč porazu, kadeti u polufinalu

Sportnet • srijeda, 18.08.2010.
Unatoč porazu, kadeti u polufinalu
Foto: Dragan Kovač

Hrvatska muška kadetska reprezentacija (igrači rođeni 1992. i mlađi) plasirala se u polufinale Europskog prvenstva u Crnoj gori. U posljednjoj utakmici drugog kruga kadeti su poraženi od Danske 28:23 no unatoč tom rezultatu ušli su u polufinale.

HRVATSKA – DANSKA 23:28 (15:15)

Podgorica, Dvorana Morača, gledatelja 200

Suci: Radojko Brkic i Andrei Jusufhodzic (oba Austrija)

Hrvatska: Ivić F. 4, Ašanin 8, Štembal 3, Ivić Š. 2, Kaleb 5, Smojver 1, Herceg 5, Mucić, Sršen, Horvat, Čelić 1, Čorić 5, Šebetić, Mandalinić 1, izbornik: Silvio Ivandija

Danska: Fries, Larsen, Ellebaek 4, Larsen 3, Langerhuus 9, Bugge Jensen, Lenthe, Mousing Nielsen, Baggöe 1, Sörensen 5, Pilgard, Christensen, Bjerregaard Nielsen, Vaever 6, izbornik: Claus Bjarke Hansen

Sedmerci: Hrvatska 3(2), Danska -

Isključenja: Hrvatska 6' (Herceg, Štembal, Ivić Š.), Danska 2' (Larsen)

Tamo će u petak igrati protiv Njemačke, prvoplasirane reprezentacije iz 2. skupine glavnog kruga. Nijemci su prvi poraz također kao i mi doživjeli danas, Švicarci su slavili u utakmici koja o ničemu nije odlučivala. Danci svog polufinalnog protivnika saznaju kosnije večeras, a bit će to bolji iz susreta Španjolska – Slovenija.

"Bilo je jako gusto, prava drama. Minutu i pol prije kraja gubili smo 6 razlike što nam nije bilo dovoljno za prolaz, a onda je Mirko Herceg zabio lijevom rukom, a dešnjak je. Do kraja ni oni ni mi više nismo iskoristili napade. Nismo igrali loše, sredinom drugog dijela vodili smo 20:19, a onda smo dobili dva isključenja, i upali u jednu rupune toliko loše igre koliko promašaj. Njihov rezervni golman se razbranio i obranio je naših 6-7 napada i ušli smo u dramu. No završilo je dobro, u polufinalu smo i ja čestitam svim dečkima. Sada slijedi dan odmora koji će nam dobro doći. Jučer smo se malo ispraznili protiv Srbije, tako da nam je pred kraj danas falilo i malo svježine. A i dobro ćemo se spremiti za Nijemce, ne znam baš puno o njima, igrali su u Nikšiću, tako da sad slijedi puno gledanja DVD-a", rekao je izbornik Silvio Ivandija.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • markoli18.08.2010. u 23:08
    Radojko Brkic i Andrei Jusufhodzic (oba Austrija) ... hahaha
    markoli