Košarka

Pad u drugom poluvremenu

Branimir Korać • subota, 21.08.2010.
Pad u drugom poluvremenu
Foto: Martina Japundžić

Unatoč porazu u Litvi, hrvatske košarkašice su i dalje u igri za jedno od prva dva mjesta u skupini A kvalifikacija za Eurobasket. Litavke su slavile 81:63...

LITVA - HRVATSKA 81:63 (21:21, 39:38, 55:45)

Litva: Kamile Nacickaite, Milda Sauliute, Marina Solopova 0, Ausra Bimbaite 4 (4 skoka), Agne Abromaite 19 (7 skokova), Rima Valentiene 13 (5 asistencija, 4 skoka), Daina Staugaitiene 3 (4 asistencije), Gintare Petronyte 22 (11 skokova), Giedre Paugaite, Sandra Linkeviciene 10 (7 asistencija, 5 skokova), Egle Stakneviciene 10 (8 skokova), Vaida Sipaviciute 0.

Hrvatska: Sandra Mandir 17 (5 skokova), Anđa Jelavić 13 (5 skokova), Antonija Mišura 1, Marta Čakić 2, Neda Lokas 0, Iva Badanjak, Iva Ciglar 2, Ana Lelas 8 (4 skoka), Iva Slišković 7 (4 skoka), Ana Čačić, Marija Vrsaljko 7, Jelena Ivezić 6 (4 skoka).

I uoči početka kvalifikacija za Eurobasket, Litva je bila najveći favorit u našoj skupini i poraz u Kaunasu je nekako već i ranije bio upisan. No dobrih 25 minuta Hrvatska je igrala jako dobro i držala Litvu u šahu, ali nastavak susreta nije bio dobar po našu reprezentaciju.

Prvo poluvrijeme je pokazalo kako se Hrvatska može nositi i s jačim reprezentacijama, ali za neke veće rezultate to razdoblje dobre igre ipak bi trebalo produžiti na cijelu utakmicu jer su reprezentacije poput Litve sa širinom ekipe ipak sposobne u baš svakom trenutku odlučiti utakmicu.

U prvih 20 minuta nije bilo nikakvih naznaka kako bi se bilo koja reprezentacija mogla odvojiti i stvoriti prednost. Obrane nisu bile na najvišoj razini, ali niti Hrvatska, a niti Litva nisu to znali iskoristiti te je na odmoru Litva imala prednost od minimalnih 39:38.

Prvih pet minuta drugog dijela nastavilo se u istom ritmu, domaće igračice i dalje su pokušavale bezuspješno pobjeći, ali nije im polazilo za rukom. Ipak u završnici treće četvrtine promjena situacije na parketu. Litva podiže razinu igre, Hrvatska se počinje gubiti i domaća reprezentacija radi seriju 12:2, ostavlja Hrvatsku više od pet minuta bez ubačaja iz igre te bježi na 55:45.

Posljednje trzaje naša reprezentacija je pokazala smanjivši na 66:60 nakon trice Mandir, no to je bilo sve. Litva je na to odgovorila s 12:1 i završila priču.

U našem sastavu Sandra Mandir je ubacila 17 poena uz pet skokova, a Anđa Jelavić je dodala 13 poena i pet skokova. Kod Litve Gintare Petronyte je ubacila 22 poena uz 11 skokova.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!