Nogomet

Obala Bjelokosti izabrala izbornika

Mihaela Bradovski • nedjelja, 22.08.2010.
Obala Bjelokosti izabrala izbornika
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Nogometni savez Obale Bjelokosti pronašao je zamjenu za Svena Görana Erikssona na klupi reprezentacije. Novi izbornik Obale Bjelokosti je domaći stručnjak François Zahoui...

Nekoliko stranih stručnjaka se spominjalo kao mogući nasljednici Svena Görana Erikssona na klupi Obale Bjelokosti, najbliži je tome bio Francuz Gerard Gili, međutim na kraju će na klupu sjesti domaći stručnjak François Zahoui.

Zahoui je reprezentaciju preuzeo odmah po odlasku Erikssona te je kao privremeno rješenje sjedio na klupi u prijateljskom susretu protiv Italije. Obala Bjelokosti je slavila s 1:0, a čelnici Saveza bili su zadovoljni njegovim načinom vođenja momčadi te su ga promovirali i u "regularnog" izbornika.

Zahoui inače nema previše trenerskog iskustva, bivši reprezentativac Obale Bjelokosti vodio je reprezentaciju do 20 godina, a zatim je kratko bio u Africa Sportsu iz Abidjana te Toulonu.

Glavni zadatak bit će mu plasman na Kup nacija kojem će 2012. godine domaćini biti Gabon i Ekvatorijalna Gvineja. Za to će morati u skupini biti bolji od Burundija, Benina i Ruande, a upravo Ruanda će biti prvi protivnik u kvalifikacijskom ciklusu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • LeBronWade22.08.2010. u 18:24
    U Toulonu je radio dobar posao
    LeBronWade