Nogomet

Stižu prve promjene

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 23.08.2010.
Stižu prve promjene
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Iako su pobjedom protiv Zaprešićana zadržali poziciju na vrhu i korak s Hajdukom i Rijekom, nogometaši Ive Šuška igrom nisu briljirali, niti približno. Daleko je prošlotjedno izdanje bilo od onih iz početnih kola, posebno prvog i drugog, a u subotu Pjesnike čeka novo neugodno gostovanje. Strateg "bijelih" prisilno će, i znatno osjetnije nego do sada, morati odstupiti od dosadašnje idealne 11-orice...

U najavi susreta protiv Intera Zagrebov je strateg istaknuo zadovoljstvo radom kroz minuli tjedan - raspoloženje s treninga Pjesnici međutim nisu uspjeli prenijeti na sam prvenstveni susret. Razlog neočekivano blijede igre jednim dijelom leži u liku Jefthona koji je kao najslabija karika oslabio čitav lanac, a drugim u konstantnoj borbi zagrebaša s epitetom favorita. Ivo Šušak ulaže ogromne napore kako bi svoj kadar doveo u stanje da ga očekivanja drugih ne opterećuju i koče.

"Jedini način da se igrače ne optereti onime što dolazi i što bi trebalo postići, ali i onim što su napravili, je da se svaka utakmica gleda zasebno. U svaku takvu cjelinu mi ulazimo sa željom da budemo bolji i da mi budemo ti koji će odlučivati o ishodu. No za to je potrebno ne imati slabog pojedinca, a imati dva, tri nadahnuta."

Na njegovu sreću raspoložen je u 34. i 92. minuti bio Krstanović, no isto se ne može reći za mladi dvojac Abdurahimi - Šovšić. "Njihove igre nisu konstantne. Abdurahimi je na treninzima izgledao raspoloženo da je to bilo nevjerojatno, no i dalje ima kočnicu kada je u pitanju važna utakmica. Ne daje dovoljnu količinu krvi koja je neophodna. Šovšić je po tom pitanju bio na nivou, no nije odigrao dobro ono za što nam je najbitniji; povezivanje igre u središnjici."

Koliko znam nitko nije izrazio želju da bi išao iz kluba niti znam da netko specijalno ima potrebu za nekim našim pojedincem. Sigurno je da u kadru od 26 igrača postoji mogućnost da je netko trenutno nezadovoljan, no ovdje već svi znaju da kod mene nitko nije kupio mjesto u momčadi. Jedan od mojih igrača koji ne igraju proteklog mi je tjedna rekao - iako ne igram veselim se dolasku u svlačionicu, dok proljetos to nije bio slučaj iako sam igrao stalno. Upravo takve stvari govore da smo stvorili uvažavanje prema onima koji ovoga trenutka igraju.

Što se tiče ostalih nepredviđenih događaja od petka, Celjak je teren, nakon drugog prekršaja za javnu opomenu, morao napustiti u 68. minuti, dok je Pavlović Mikuliću svoje mjesto ustupio nakon samo pola sata igre. "Pavlović se nakon jednog starta požalio na ozljedu i treba vidjeti hoće li ona biti sanirana do iduće utakmice. Riječ je o skočnom zglobu. Njegovim igrama od početka sezone pa sve do zadnjeg susreta sam izuzetno zadovoljan." Prema prognozama klupskih fizioterapeuta mogući povratak u rad ostatka momčadi mogao bi se dogoditi u srijedu.

Osim mladih igrača koji bi dobrim igrama i rezultatima ponovno trebali skrenuti pozornost na svoje mogućnosti, pod povećalom će se u idućim dvobojima nalaziti i Zagrebovi stranici Xhevahir Sukaj i Brazilac James. Debi pred domaćim tribinama Šušak je ocijenio zadovoljavajućim s obzirom na situaciju, a posebnu je pohvalu još u petak zaradio kapetan Mario Tokić.

"Moji su planovi kako je momčad trebala nakon izmjena izgledati i djelovati poremećeni nakon isključenja Celjaka. James je u trkačkom dijelu ispunio svoju zadaću, imao je nekoliko zapaženih proboja dok je Sukaj više morao obratiti pozornost na fazu obrane. Na taj dio nemam prigovora. Bilo je teško očekivati da ćemo s igračem manje stvarati prilike za njega u napadu, ali je korektno odradio ono što je bilo bitno; zatvoriti našu lijevu stranu. Svježinom i količinom trke opravdali su uvođenje. Jamesova osnovna pozicija je ona u obrani i u Zadru će biti zamjena Celjaku."

Svoju dosadašnju funkciju sportskog direktora proteklog je tjedna ponovno preuzeo Igor Čalo, no čini se kako novih promjena unutar kadra "bijelih" neće biti. Stručni stožer Pjesnika ima potpuno povjerenje u sadašnju momčad.

"Zagreb pravi oslonac na igračima iz vlastitog kadra, a trenutno nemamo potrebe dovoditi išta sa strane. Nismo niti u mogućnosti. Solidno smo se ekipirali i nemamo specijalnih potreba za neko konkretno mjesto u momčadi. Ovo je razvojan kadar, podršku mu daje nekoliko iskusnijih igrača, a kroz treninge i upoznavanje s mlađim igračima uvjeren sam da ima još onih koji imaju što za reći u hrvatskom nogometu. Spomenuo sam već Štigleca i Džolana, a nakon bolesti polako se diže i Dedić. Značajno je življi nego što je bio protekla dva tjedna."

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.08.2010. u 01:48
    Zagreb nije iznenađenje.. Oni su oduvijek bili 'tu negdje'... Nikad loši,ali prošle sezone ufff
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.08.2010. u 01:24
    Zagreb uz Rijeku i Split najugodnije iznenadenje!ali prvenstvo je tek pocelo...
    Obrisan korisnik