Nogomet

Šafarić, obećanja i pranje veša

Ivana Strahija • ponedjeljak, 23.08.2010.
Šafarić, obećanja i pranje veša
Foto: Ivana Strahija

U Varaždinu je u ponedjeljak bilo iznimno aktivno. Svečano je potpisan dvogodišnji ugovor između Kluba i Nikole Šafarića. Direktor je odgovarao na novinarska pitanja, a pripadnici sedme sile uspjeli su saznati i da je zbog problema s pranjem veša došlo u pitanje održavanje treninga.

Šafa zadužio dres

Pred novinarima je danas Nikola Šafarić, dugogodišnji igrač varaždinskog prvoligaša, potpisao ugovor na dvije godine i time stavio pečat na svoj povratak u matični klub. "Sretan sam što sam se vratio, nadam se da ću svojim iskustvom pomoći mladim igračima koji imaju nespornu kvalitetu. Uvjeren sam da ni na terenu ni u svlačionici neće biti problema", optimističan je Šafarić.

U utakmici protiv Hrvatskog dragovoljca ozlijedio se ponovno Punčec, a Musli, koji je za Varaždince odigrao svega jedno poluvrijeme, ima problema s meniskom i mora na zahvat na koljenu. Dobra je međutim vijest da će po svemu sudeći Brezovec ipak ostati u Varaždinu.

"Ponovno sam pričao s Turcima, oni žele igrača poput Brezovca i jako su zainteresirani, no problem je u tome što su potrošili sva sredstva koja su imali za transfere. Zato je naš kapetan puno bliži ostanku, barem za sad, nego odlasku", kazao je Samir Toplak, trener i sportski direktor Varaždina.

Uspavani

Toplak se još jednom osvrnuo i na subotnji susret protiv Dragovoljca, te je istaknuo pojedinosti koje nisu bile baš najbolje: "To što smo već u osmoj minuti imali 2:0 uspavalo je moje igrače u lažnu sigurnost. Iako smo bili dobri u napadu, u obrani smo Hrvatskom dragovoljcu davali i previše prostora."

Što se drugog poluvremena susreta tiče, Toplak je naglasio da se Varaždin svjesno malo povukao, ali to nije ispalo baš onako kako je bilo zamišljeno: "Mogli smo učiniti više u prvoj fazi obrane i kazniti svaku Dragovoljčevu pogrešku točnim dodavanjima i kontranapadima. No, Hrvatski dragovoljac stvorio je u stvari jednu polušansu, pa nije bilo tragično."

S obzirom na ozljede igrača, Toplak je iznimno zadovoljan što mu se klupa produljila, a Šafarića misli koristiti već u idućem kolu, domaćem susretu protiv Karlovčana. "U posljednja dva tjedna pokazao je iznimno mnogo na treninzima, na dobrom je putu da postane spreman konkurirati za sastav protiv Karlovca." Treneru se k tome u kadar vraća i Glavina, koji se dobro oporavio od kratkotrajne bolesti. U utorak od 17 sati Varaždinci bi na Slobodi trebali odigrati pripremnu utakmicu.

Vešmašina ispustila dušu

No, kako će se Varaždinci pripremati za utakmicu u subotu i koliko će treninga odraditi ovisi o – vešmašini, koja je jadna nakon 27 godina rada ispustila dušu, pa osoblje nema gdje oprati dresove. "Skoro je sigurno da će nas taj kvar na perilici za rublje koštati reduciranja treninga", kazao je Toplak, koji nije bio uvjeren da će se vešmašina oporaviti ni uz posebni posjet servisera.

Upravo takve sitnice pokazuju koliko je rezultat varaždinskih nogometaša iznad uvjeta u kojima rade, a još je jednom postalo jasno da je logistika kluba daleko od savršene. Posjetimo, nedavno su nogometaši Varaždina bili i bez tople vode, a zatim nisu imali za sapun… "Vešmašina je samo simbolika svega", kazao je direktor Goran Jukić na novinarski upit o kvaru i utjecaju na treninge.

I on sam očekuje konačni povratak predsjednika Zlatka Horvata nakon poduljeg izbivanja iz klupskih događanja, a za utorak je navodno zakazan i veliki sastanak: "Jasno mi je da Samir i dečki više ne žele obećanja i priče. Također je jasno da je krajnje vrijeme da se počne djelovati. Moram još jednom naglasiti da je promjena imena kluba radi promjene same besmislena i da svi želimo vidjeti učinke toga", rekao je Jukić.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.08.2010. u 15:38
    al ovo sad prelazi u malo dublje polemike, al onda po takvome trebamo i sve one navijače koji su nekad navijali za Croatiu a danas navijaju za istu klub pod imenom Dinamo, isto staviti da nisu BBB...Varaždin je Varteks i to svi znaju, al Varteks je ono kai več godinama postoji i ono kai svakom... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.08.2010. u 10:12
    pa kak da na temi o varaždinu pišu o white stonesima? pa oni su navijači varteksa, a ne ovog kluba koji, kak jukić veli, je napravil promjenu imena radi same promjene.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.08.2010. u 10:01
    pa mislim sad toliko prostora zauzme jedna vešmašina na tak dobrom sajtu...mesto da su taj prostor poklonili 12 igraču Varteksa na svakoj utakmici..njihovim najvjernijim navijačima..BBB I Torcida imaju toliko medijskog prostora, dajte i drugim skupinama da pokažu svima kolko vole svoj nogometni... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.08.2010. u 06:51
    nemoj se zavaravati. ne očekuje on ništ. dobro on zna kaj može očekivati od grada. pa njihov je igrač.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.08.2010. u 02:19
    ma Vuga je kralj
    Obrisan korisnik