Nogomet

Mladina: "Nedostaje nam točka na i"

Damir Žbulj • četvrtak, 26.08.2010.
Mladina: "Nedostaje nam točka na i"
Foto: Davor Sajko

Nakon pet odigranih kola, igrači i trener Hrvatskog dragovoljca ne mogu biti zadovoljni bodovnim stanjem na prvoligaškoj ljestvici. Uza sve pohvale za njihovu solidnu igru, koje čak dolaze iz usta protivničkih trenera i igrača, iz dosadašnjih pet susreta uspjeli su prikupiti samo jedan bod...

U petak im na stadion u Kranjčevićevoj ulici u goste dolazi momčad Osijeka, s Brankom Karačićem na klupi. Trenerska smjena je u Osijeku urodila plodom te se nakon pobjede u Puli gosti nadaju pozitivnom rezultatu i protiv momčadi iz Sigeta.

Trener Dragovoljaca Davor Mladina ukratko je najavio susret: "Očekuje nas ozbiljna i teška utakmica protiv ozbiljnog i kvalitetnog protivnika. Svi njihovi unutarnji problemi nas neće zavarati. Promijenili su trenera i to je za njih bio pravi pozitivan šok, koji je na prvu upalio. Ostvarili su dobar rezultat u Puli i sigurno očekuju pozitivan rezultat i protiv nas, međutim, ja imam veliku vjeru u svoje igrače da nakon svih ovih dobrih igara uspijemo napokon ostvariti prvu prvenstvenu pobjedu."

Ivan Čović, vratar Crnih, ustalio se u momčadi u posljednjih nekoliko susreta, a utakmicu protiv Osijeka komentirao je riječima: "Svjesni smo da nas očekuje tvrda i teška utakmica. Znamo tko nam dolazi u goste, ali ipak se nadamo prvoj pobjedi. Izuzetnu je loš osjećaj gubiti utakmice, a igrati dobro. Vjerojatan razlog tome je naše prvoligaško neiskustvo, a imamo i jednu od mlađih momčadi u ligi."

Još jedan standardni prvotimac u posljednja tri susreta, Mislav Leko, svjestan je problema s kojim se suočava njegova momčad: "Stvaramo puno šansi, ali nas neće gol. Ne realiziramo svoje prilike, a protivnici nas znaju kazniti, postignu pogodak i na kraju slave. Za nas je svaka utakmica kvalifikacijska, za opstanak će se boriti mnogo momčadi i vrijeme je da počnemo pobjeđivati."

U sastav Dragovoljaca se nakon ozljede vraća Janjetović, a veliki hendikep je neigranje Brozovića koji odrađuje kaznu zbog tri žuta kartona. Trener je najavio da će biti nekih sitnih promjena u sastavu, ali i nekih taktičkih novina s kojima se nada da će moći parirati Osijeku.

Mladina se osvrnuo na trenutno stanje momčadi i probleme neefikasnosti te manjka koncentracije u ključnim trenucima susreta: "Ovoj momčadi nedostaje iskustva. S momcima koji su stigli u klub radim tri mjeseca i teško je u tom razdoblju naučiti pobjeđivati prvoligaške susrete. Ne zaboravite da mi non-stop igramo u gostima i nadam se da ćemo već od listopada svoje domaće utakmice igrati u Sigetu. Zadovoljan sam igrom svoje ekipe. Imamo i veći posjed lopte i stvaramo više prilika od svojih protivnika. Treba biti strpljiv s ovim igračima. Uvjeren sam da će se i nama posložiti neke stvari te da ćemo uskoro upisati i prvu prvenstvenu pobjedu."

"Vjerujem i da će uprava kluba dopuniti kadar s kojim iskusnijim igračem. Treba nam igrač koji će rješavati utakmice, koji će biti točka na i ovoj momčadi. Najbolnije je kad protivnički novinari, treneri i igrači hvale našu dobru igru, a mi ne osvajamo bodove", dodao je Mladina.

Na kraju je trener pozvao sve navijače i simpatizere Hrvatskog dragovoljca da dođu u petak u 17:30 sati na stadion u Kranjčevićevoj ulici i pruže podršku njegovim igračima jer će zasigurno imati što za vidjeti. Smatra da je momčad napokon zaslužila da solidna igra bude nagrađena i pozitivnim rezultatom.

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!