Nogomet

Crottenham s Interom, Šahtar na Arsenal

Bernard Jurišić • četvrtak, 26.08.2010.
Crottenham s Interom, Šahtar na Arsenal
Foto: UEFA

32 kluba koja će dijeliti svjetla pozornice u ovogodišnjoj Ligi prvaka danas su saznali svoje protivnike. Osam skupina po četiri sudionika i ove će sezone ponuditi mnoštvo spektakularnih okršaja...

Danas su u Monte Carlu ždrijebom sastavljene skupine ovosezonske Lige prvaka. 32 kluba borit će se za naslov prvaka Starog kontinenta, 32 kluba dijelit će bogati financijski ulov iz najvećeg svjetskog klupskog nogometnog natjecanja.

Osam skupina i ove će sezone ponuditi mnoštvo zanimljivih i spektakularnih okršaja, iako se ni jedna skupina ne može proglasiti "skupinom smrti". Najtežom se čini skupina G, u kojoj se nalaze Milan, Real, Ajax i Auxerre, a ništa manje izazovna neće biti ni skupina A, u kojoj se nalaze Inter, Werder, Tottenham i Twente.

I ove sezone imat ćemo prigodu pratiti puno naših igrača u Ligi prvaka, čak njih 14. Modrić, Kranjčar i Ćorluka su u Tottenhamu, Vranješ u Werderu, Lovren u Lyonu, Rakitić i Gavranović u Schalkeu, Jelavić u Rangersima, Olić i Pranjić u Bayernu, Bjelanović u Cluju, Srna i Eduardo u Šahtaru, te Pletikosa u Tottenhamu ili Spartaku. Bit će zanimljivo vidjeti povratak Eduarda na Emirates u Šahtarovom dresu u prvoj sezoni nakon odlaska iz Arsenala.

Prvak Europe i vlasnik tri naslova prošle sezone, milanski Inter, potpuno je dominirao u izboru najboljih igrača prošlosezonske lige prvaka. Sva četiri naslova pripala su njegovim igračima, Juliju Cesaru za najboljeg vratara, Maiconu za najboljeg braniča, Wesleyu Sneijderu za najboljeg veznjaka, te Diegu Militu za najboljeg napadača. Argentinac je nagrađen i trofejem za najboljeg igrača prošlogodišnje Lige prvaka.

Natjecanja u skupinama počinju 14. i 15. rujna, a posljednje kolo na rasporedu je 7. i 8. prosinca.

SKUPINA A: Inter (Ita), Werder (Nje), Tottenham (Eng), Twente (Niz)

SKUPINA B: Lyon (Fra), Benfica (Por), Schalke (Nje), Hapoel TA (Izr)

SKUPINA C: Manchester United (Eng), Valencia (Špa), Rangers (Ško), Buraspor (Tur)

SKUPINA D: Barcelona (Špa), Panathinaikos (Grč), Kobenhavn (Dan), Rubin (Rus)

SKUPINA E: Bayern (Nje), Roma (Ita), Basel (Švi), Cluj (Rum)

SKUPINA F: Chelsea (Eng), Marseille (Fra), Spartak M. (Rus), Žilina (Svk)

SKUPINA G: Milan (Ita), Real M. (Špa), Ajax (Niz), Auxerre (Fra)

SKUPINA H: Arsenal (Eng), Šahtar (Ukr), Braga (Por), Partizan (Srb)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.08.2010. u 10:00
    Valjda se čeka zlatna lopta, a ne ona fifina nagrada. A IMO samo su tri-četiri ozbiljna kandidata za zlatnu loptu. Xavi i Sneijder kao glavni kandidati, te Milito i Iniesta. Iako smatram da je Sneijder imao bolju sezonu sve skupa (trostruka kruna s klubom i prakticki dovukao Nizozemsku do finala... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.08.2010. u 09:04
    @Armada Grobnik ti mješaš kruške i jabuke, ovo jučer je bilo proglašenje najboljih igrača lige prvaka u prošloj sezoni, nisu se uzimali u obzir nastupi u ostalim natjecanjima.. ono što je najbitnije bit će proglašenje igrača godine od strane fife u svim natjecanjima, a tu mislin da bi Xavi napokon... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.08.2010. u 01:46
    i ne samo to,Diego Millto je zabio jedini gol u finalu tal.kupa protiv Rome,zabio je i Sieni u zadnjem kolu prvenstva za naslov prvaka jedini gol na utakmici.Žao mi je što Argentinu nije vodio bilo tko normalan,jer Millito je morao biti prvotimac ispred Higuaina,bolji je od njega puno!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.08.2010. u 01:08
    za chelsea je ova sezona "sad il nikad".
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.08.2010. u 00:08
    sta ti pricas,kakav messi,kakav ronaldo?? millito je zasluzeno ovo osvojio ,svjetska klasa napadaca,jel zabio u osmini protiv chelsia,jel zabio u cetvrtfinalu protiv cska,jel zabio u polufinalu protiv barce,jel rijesio finale sa dva gola !! definitivno jedan od najpodcjenjenijih igaraca!!
    Obrisan korisnik