Nogomet

Previše pasivno

Ante Zovko • četvrtak, 26.08.2010.
Previše pasivno
Foto: Davor Sajko

Utakmica u kojoj je Dinamo osigurao novu jesen u skupini Europske lige nije mogla oduševiti gledatelje. Blijedo izdanje na Maksimiru posljedica je previše pasivnih pojedinaca u plavim dresovima. Veznjaci nisu bili prava potpora napadačima, ali zato trenera Halilhodžića može veseliti odlične igre mladih reprezentativaca Vrsaljka i Ademija.

Filip Lončarić: Još jedna utakmica u kojoj je više gledao što se događa nego što je sam bio aktivan. Za gol ne snosi nikakvu odgovornost, a sa sigurnošću je zaustavio par rijetkih mađarskih udaraca.

Leonard Mesarić (do 33. minute): Katastrofalna partija na poziciji lijevog braniča. Nekoliko puta je "zaplivao", Mađari su mu se s lakoćom zavlačili iza leđa, a djelomično je odgovoran i za gol jer nije ispratio igrača.

Igor Bišćan: Nije imao mnogo posla, ali zabrinjava loša koordinacija s ostatkom obrane u brzim kontranapadima protivnika, pogotovo Cufreom. Pitanje je bi li još koja lopta završila iza Lončarića da je s druge strane bila jača ekipa.

Šime Vrsaljko: Ispočetka samozatajan na desnom boku, ali se ulaskom Etta i prebacivanjem na lijevu stranu prometnuo u najrazigranijeg Dinamovca. Bio je probojan te na mahove podizao ritam cijele momčadi, ali i raspoloženje na tribinama.

Leandro Cufre: Ni Mađari nisu puno prijetili pa ni Cufre nije izgarao od posla. Čini se kao najjača obrambena karika Dinama, iako ostaje problem komunikacije/koordinacije i prekida.

Arijan Ademi: Pouzdan i čvrst u duelima, prekinuo je svu silu napada, dijelio je kratke lopte najbližim igračima. Drugim riječima, nije komplicirao, što se kod igrača njegova profila najviše cijeni.

Milan Badelj: I dalje to nije Badelj kojeg smo gledali lani, ali se vidi pomak u odnosu na loši početak sezone. Kao i dobar dio momčadi, probudio se u nastavku. Uglavnom se orijentirao na čuvanje leđa glavnim kreativcima i djelovao iz sjene.

Sammir: Dva sigurno realizirana jedanaesterca zakamuflirala su nešto slabiju izvedbu Dinamove "desetke". Kao i Morales, previše pasivan u prvom dijelu, ali se probudio u nastavku i podijelio nekoliko odličnih lopti.

Pedro Morales (do 66. minute): Previše pasivan, izgubljen u mađarskom obrambenom bloku. Izgledalo je kao da čeka podršku napadača koji su pak čekali njegove lopte i ubacivanja.

Ante Rukavina: Šteta da veznjaci nisu bolje iskoristili lopte željnog Šibenčanina. Nudio se, asistirao i nekoliko puta zaprijetio, ali nedovoljno za novi pogodak. Kao i Dinamova, ni njegova igra nije bila sjajna, ali može se opisati u pozitivnom svjetlu.

Andrej Kramarić (do 79. minute): Djelovao je izgubljen i letargičan. Iako su lopte iz sredine prema njemu bile prava rijetkost, ni on se nije nudio i iznuđivao prostor, s tim da je slabo reagirao u par izglednih prilika.

Etto (od 33. minute): Šteta da nije počeo od početka jer se činilo kako bi se Györ mogao najlakše probiti preko boka. Za razliku od prve dvije utakmice pod novim trenerom, Etto nije bio jako opasan. Bilježimo samo jednu priliku u kojoj je ozbiljnije zakuhao pred mađarskim golom.

Dodo (od 66. minute): Još jedna utakmica koja ni njemu ni gledateljima neće ostati u sjećanju. Osim iznuđenog jedanaesterca ne postoji neki potez koji vrijedi istaknuti.

Mathias Chago (od 79. minute): Desetak minuta koliko je dobio odradio je korektno, ipak nedovoljno za izvlačenje zaključaka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik27.08.2010. u 11:14
    Ovo si dobro rekao Badelj treba početi nekaj jesti... hahaha strgao sam se od smijeha, ali u jednoj rečenici pogodak da ne može biti bolji!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.08.2010. u 01:44
    Danas su najbolji bili Šime Vrsaljko, Ademi i stvarno nemogu vjerovat ali STANDARDNO dobri Sammir... Vrsaljko je stvarno odličan, i to od obrane do napada i trganja za svaku loptu. Sammir je tako dobro stajao na terenu da nemogu vjerovat. Mjenjao je stranu kad je trebalo, nudio se iako su ga stalno... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik27.08.2010. u 01:21
    neznam koju si ti utakmicu gledao ali po cemu se vidi napredak u badeljovoj igri? po 16 izgubljenih lopti i 8 neuspijelih driblinga.... a opet kazes da je samir zamaskirao svoju losu igru sa 2 penala -.- covjek je među najboljima na svakoj utakmici pa tako i danas, drugi puta snimaj tekmu, pogledaj... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • beaver27.08.2010. u 00:57
    Znaci Šime Vrsaljko :-)
    beaver
  • Obrisan korisnik27.08.2010. u 00:31
    i meni se dodo cini kao igrac za lokomotive,al danas je iznudio penal odlicnim driblingom i mislim da bi trebao biti pozitivnije ocijenjen..kad bolje razmislim ovo mu je najbolja tekma do sad u dinamu.
    Obrisan korisnik