Nogomet

Video: Prvijenac Henryja

Damir Žbulj • nedjelja, 29.08.2010.
Video: Prvijenac Henryja
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

U utakmici New York Red Bullsa protiv San Jose Earthquakesa Thierry Henry postigao je svoj prvijenac, a njegova momčad je na kraju slavila s 2:0.

Prelaskom iz Barcelone u New York, Thierry Henry je trebao čekati svoj šesti nastup da bi postigao svoj prvi pogodak u dresu novog kluba.

U prvom poluvremenu Francuz nije iskoristio dvije odlične prilike. U 12. minuti s gol linije njegov udarac je raščistio Tim Ward, dok je u 20. minuti pogodio vratnicu. Domaći su poveli u sudačkoj nadoknadi prvog dijela kada je Dane Richards svladao vratara San Josea.

U nastavku utakmice, nakon još jedne njegove propuštene prilike, Henry je zabio svoj prvijenac. Na asistenciju strijelca prvog pogotka Richardsa, Francuz je primio lotu na desetak metara od gola San Josea te sigurnim udarcem svladao vratara gostiju, za konačnih 2:0.

Još jedna bivša zvijezda Barcelone, Rafa Marquez, odigrao je cijeli susret protiv Earthquakesa, dok je Henry bio u igri do 88. minute utakmice. U Istočnoj konferenciji MLS vodi Columbus, dok se New York nalazi na drugom mjestu s četiri boda zaostatka.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.08.2010. u 13:45
    Ovi Ameri će i od nogometa napravit NBA. Izgleda da ni u socceru kod njih nitko ne igra obranu.
    Obrisan korisnik