Nogomet

U Ladanju radna akcija zbog Hajduka

Ivana Strahija • petak, 03.09.2010.
U Ladanju radna akcija zbog Hajduka

Kad su saznali da im u goste u šesnaestini finala Kupa stiže Hajduk, baš kako su se i nadali, nogometni djelatnici su na igralište dopremili tešku mašineriju.

Kad smo nazvali tajnika Rudara 47 Marlona Janičeka da mu čestitamo na konačnoj potvrdi gostovanja Hajduka u Ladanju Donjem, skoro se nismo čuli zbog buke teške mehanizacije. "To su bageri i traktori, igralište se raskopava", izvijestio nas je Janiček.

Igralište Rudara 47 nije samo tako – Rudarevo – već je napravljeno na bivšem rudniku i shodno tome poprilično grbavo. A kao svi dobri domaćini, i u Ladanju Donjem žele uvažene goste ugostiti na najbolji mogući način: "Ravnamo koliko ide, postavit ćemo i novu pažu, posebno ispred golova, da ne bude ćelavo", objašnjava Janiček.

Palo nam je na pamet predložiti da se ne trude baš toliko, pokoja 'graba i fruga' mogle bi biti važna taktička prednost za županijskog prvoligaša. Ne kaže se bezveze da je u ljubavi, ratu i nogometu skoro sve dopušteno. No, u Ladanju su uvjereni da im takve smicalice ne trebaju, a isto su tako sigurni da poraz neće biti ogroman.

Jasno, svi su svjesni da protiv Hajduka realne šanse za prolazak nemaju, ali to nije razlog da se ne napravi fešta. No, ima i tu mali problem: igralište je s jedne strane omeđeno još jednom ogradom, s druge je zgrada restorana. Postavljanje tribina dakle dolazi u obzir samo iza golova, a to nije baš idealna pozicija za gledatelje. Vrijedni radnici u Rudaru 47 nadaju se doskočiti tom problemu, možda montirati tribine na svlačionice ili pak složiti posebnu ložu na balkonu restorana?

Jedno je ipak sigurno, a to je da se nadaju da će 22. rujna osvanuti bez oblačka, sa savršeno plavim i po mogućnosti sunčanim nebom: "Do sad smo u tri velike utakmice imali peh i kišu, kad smo igrali na Varteksu finale Kupa, pa kad smo u Gojancu igrali polufinale i ove godine kad smo igrali protiv Podravine. Baš nas prati ta kiša", kazao nam je Janiček.

Ako kiše ne bude, U Ladanju Donjem nadaju se preko 2500 gledatelja. Popratne aktivnosti još nisu dogovorene u cijelosti, ali je nogometni praznik – zagarantiran.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.09.2010. u 14:51
    pa svi budu išli u tom pravcu samo treba pratiti kolonu,zar ne
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.09.2010. u 19:21
    je,ovisi s kojeg smjer ideš
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.09.2010. u 19:10
    to si tak objasnil/a ko da je ladanje na toj glavnoj cesti za sloveniju. a ipak treba skrenuti lijevo prema gredi.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.09.2010. u 13:14
    Dojdite svi,jer to bu fešta i pol!jeftina piva i dobra klopa + odličan nogomet!i da,nije tako teško dojdti do ladanja,samo od varaždina glavnom cestom prema sloveniji i stići ćete.
    Obrisan korisnik
  • kraljetina03.09.2010. u 12:46
    ladanje, a ne ladanjevo :)
    kraljetina