Nogomet

HNS: "Nema postupka protiv Marića i Mamića"

Sportnet • petak, 03.09.2010.
HNS: "Nema postupka protiv Marića i Mamića"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Disciplinska komisija Hrvatskog nogometnog saveza danas je održala sjednicu na kojoj je bilo razgovora o spornoj utakmici finala Kupa između Dinama i Hajduka. Prema dokumentima koje im je proslijedila UEFA, utvrđeno je kako nema osnove za pokretanje disciplinskog postupka protiv suca Brune Marića i sportskog direktora Dinama Zorana Mamića...

U priopćenju koje je objavio Hrvatski nogometni savez nakon sjednice Disciplinske komisije stoji:

Disciplinska komisija HNS-a je na sjednici održanoj 3. rujna 2010. razmotrila materijale koje je dostavila UEFA, a odnose se na izvješće koje je sastavila, prema informaciji Uefe, njemačka policija. U izvješću se spominje prva finalna utakmica Hrvatskog nogometnog kupa odigrana 13. svibnja 2009. između NK Dinamo i HNK Hajduk, na kojoj su se navodno dogodile određene nepravilnosti.

Temeljem tog jedinog dokumenta kojim raspolaže, Disciplinska komisija je utvrdila da nema osnova za pokretanje disciplinskog postupka protiv nogometnih djelatnika koji su spomenuti u razgovoru između dvije osobe iz Njemačke i Hrvatske, od kojih je jedna neidentificirana.

Osnovom takve dokumentacije i činjenica koje su dostupne Disciplinskoj komisiji, utvrđeno je da nema mogućnosti za poduzimanjem bilo kakvih procesnih radnji protiv bilo kojeg nogometnog djelatnika koji se spominje u ovom slučaju.

Zbog svega navedenog, Disciplinska komisija nije pokrenula disciplinski postupak temeljem dostavljene dokumentacije, te će se o tome izvijestiti i nadležno tijelo Uefe, s kojom će, kao i Hrvatski nogometni savez u cjelini, usko surađivati i djelovati u svim slučajevima u kojima će to biti potrebno.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik09.09.2010. u 16:33
    Nažalost desilo se ono (očekivano) što se i inaće dešava u državi. Ispada da je HNS iznad policije, hrvatskog pravosuđa, zakona! Šta će nam onda Karamarko kada imamo Markovića & Co. Sramota!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.09.2010. u 14:45
    zar je itko sumnjao da neće ovako završit čim je Vlatko tražio da naši preuzmu taj slučaj! :) Jedino su mogli malo odugovlačit, a ne ovako brzo odbacit slučaj!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.09.2010. u 21:18
    Ma nema kod nas namještanja utakmica, CIBALIA - OSIJEK finale kupa ni (JE) namjesteno, RIJEKA ni (JE) popišila prvenstvo, pa DINAMO je najvise POKRADEN, svi ovi klubovi diljem europe ih kradu kad ih nabijaju
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.09.2010. u 23:48
    Ne mora ovo značiti da je tu priča gotova.piše da na temelju onoga što imaju trenutno u hns-u Nema razloga za sankcije.vjerujem da je to istina jel mi je teško zamisliti da nakon tolike hajke i fokusiranosti na hns i optužene od strane novinara,pristranih i ne uvijek objektivnih navijača a i... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik03.09.2010. u 20:06
    Ova odluka je po meni veća sramota za Hrvatsku nego sama kladioničarska afera. Svatko ko je pogleda tu utakmicu je svjestan da nije baš najregularnija, sad da li je namještena ili ne treba provesti istragu. A ovakvo zataškavanje je bilo očekivano, odmah nakon izjave vrlog nam predsjednika da će... [više na forumu]
    Obrisan korisnik