Ostali sportovi

Arizona otpustila Matta Leinarta

Mario Majdić Natrlin • nedjelja, 05.09.2010.
Arizona otpustila Matta Leinarta

Završena je višetjedna trzavica između Arizona Cardinalsa i dodavača Matta Leinarta koji je trebao biti njihov startni QB. Ipak, stvari nisu funkcionirale i Cardinalsi su ga odlučili otpustiti....

Matt Leinart je izabran kao deseti izbor na draftu 2006. kao dodavač oko kojeg se trebala izgraditi nova momčad Arizona Cardinalsa. Pet godina kasnije, Leinart ogorčen odlazi iz pustinje.

Leinart je ove sezone trebao napokon preuzeti momčad i postati njen novi vođa nakon umirovljenja Kurta Warnera, ali nikako nije uspio zadobiti povjerenje trenerskog tima na čelu s head coachom Kenom Whisenhunt koji su u momčad doveli dodavača Dereka Andersona i koji je ubrzo dobio prednost nad njim.

"Mislim da je Matt bolji dodavač nego što je bio kada sam ja došao ovdje prije četiri godine. Ovo nije nikakva odmazda Mattu, već odluka za koju vjerujem da nam daje najbolje šanse za pobjedu", izjavio je Whisenhunt koji je osobito naglasio kako je Leinartovo ponašanje cijelim putem bilo iznimno profesionalno.

Leinart je posatao vidno nervozan i otvoreno je kritizirao Whisenhunta nakon što je Anderson dobio prednost kao starter u trećoj pripremnoj utakmici koja služi kao generalna proba za sezonu. Postalo je jasno kako Cardinalsi namjeravaju Andersona imenovati starterom, što se Leinartu uopće nije svidjelo.

Leinartov ukupni "konto" u uniformi Cardinalsa iznosi 3.893 yarde, 14 TD-a i 20 presječenih dodavanja.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.09.2010. u 19:09
    sto ce im najbolji wr kad mu nema tko bacit loptu. momcad se radi iznutra prema vanka, nemas neke velike koristi od najboljeg WR ako nemas dobrog QBa i solidnu OL
    Obrisan korisnik
  • ivos05.09.2010. u 19:01
    I vrijeme bi bilo da se 49-ersi vrate na stare staze slave
    ivos
  • Obrisan korisnik05.09.2010. u 17:10
    i dalje imaju najboljeg wr fitzgeralda
    Obrisan korisnik
  • danchy05.09.2010. u 12:54
    ne piše se dobro Cardinalsima ove sezone... mogli bi 49ersi i Seahawksi osvojit diviziju
    danchy