Nogomet

Perišić: "Ide mi u Srbiji"

Borna Rupnik • nedjelja, 05.09.2010.
Perišić: "Ide mi u Srbiji"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Mlada hrvatska nogometna reprezentacija u Srbiju je došla barem po bod. Njega je naposljetku i uzela, zahvaljujući udarcima iz kuta Dejana Školnika i pogocima glavom Ivana Perišića...

Dvije identične akcije bile su dovoljne hrvatskoj reprezentaciji do 21 godine starosti da odigra 2:2 protiv Srbije u Kragujevcu i time osigura bod vrijedan prvog mjesta u kvalifikacijskoj skupini 7.

Dražen Ladić: "Loše smo ušli u utakmicu jer smo sami sebi stvorili psihološki pritisak. Znali smo da Srbija neće igrati dugim loptama, što je i dogodilo, a mi smo svoje pogotke postigli iz prekida. A prekidi inače nisu bili naše jako oružje".

Tako naše nogometne nade od Europskog prvenstva u Danskoj iduće godine dijeli još samo doigravanje. No, Domagoj Vida spušta loptu na zemlju: "Ovo je veliko dostignuće, ali tek sada slijedi ono pravo".

U prvo ime utakmice prometnuo se dvostruki strijelac Ivan Perišić, dečko "zlatne glave". "Iako sam zabio dva gola, nisam baš najzadovoljniji svojom igrom", prenose SN riječi samokritičnog Perišića koji će se uskoro u dresu Club Bruggea suprotstaviti i zagrebačkom Dinamu.

"Moglo je i bolje, ali istina je da mi ide u Srbiji. Zabio sam i Partizanu, a sada i dva puta u Kragujevcu", dodao je Ivan Perišić.

A dvostruki asistent Dejan Školnik također nije želio poletjeti: "Neka izbornik Ladić kaže je li mi ovo bila najbolja utakmica za mladu reprezentaciju".

"No, odlučujuće utakmice tek dolaze i trebale bi nas katapultirati na Europsko prvenstvo. Tamo nam je sigurno mjesto", zaključio je Školnik.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.09.2010. u 20:47
    Dobro su rekli, sve je to prekrasno i veliki uspjeh, ali najvažniji dio tek slijedi. Jer ako ne pobijedimo u play-offu (a možemo dobiti ekstra jaku repku za protivnika) usprkos prvom mjestu u grupi (što je već postignuće vrijedno divljenja) ostat će nam gorak okus u ustima.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.09.2010. u 16:19
    perisicu majstore nastavi samo ovako,ocekujemo te i u A selekciji!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.09.2010. u 16:05
    To da mu ide u srbiji mnogi bi mogli krivo protumacit
    Obrisan korisnik