Nogomet

Santos: "Željom i odlučnošću na Hrvatsku"

Mihaela Bradovski • nedjelja, 05.09.2010.
Santos: "Željom i odlučnošću na Hrvatsku"
Foto: Davor Sajko

Reprezentativci Grčke u remiju protiv Gruzije iskazali su veliku dozu nervoze, a prije puta u Hrvatsku najvažnija će im zadaća biti konsolidacija redova. Riječi su to izbornika našeg idućeg protivnika, Fernanda Santosa...

Portugalski stručnjak na klupi Grčke smatra kako će organizacija u linijama njegova sastava biti ključna za uspješno okončanje gostovanja u Zagrebu. Ponavljanje grešaka iz dvoboja s Gruzijom nikako se ne smije dogoditi.

"Ono što nam je vrlo dobro išlo na treninzima nismo uspjeli prenijeti na terenu. Rano smo primili pogodak i to nas je učinilo nervoznima i brzopletima i u takvom nam je izdanju bilo teško kontrolirati igru."

Vezane vijesti

Santos vrlo dobro zna kako će u utorak puno važniji biti koncentracija i oprez u posljednjoj liniji nego u spomenutom susretu u kojem se od njegovih igrača očekivao pogodak više.

"Utakmica protiv Hrvatske jedna je od onih u kojima ćemo se morati braniti puno više nego što bi to voljeli. Opasnost za nas leži i u tome što je protivnik izrazito spretan u iskorištavanju prilika iz kontranapada. Moramo se bolje organizirati i uspješnije pokrivati prostor."

Iako se njegova momčad nakon rano primljenog pogotka sporo i teško vratila u utakmicu, Santos kaže da nema razloga za paniku. "Imamo kvalitetu. Bitno je da igrači zadrže mirnoću. Nismo sretni kako smo startali, ali nema smisla potencirati samo negativnosti. Moramo ih korigirati i siguran sam da možemo okrenuti situaciju u svoju korist."

"U nastavku smo pokazali odlučnost i želju. Bili smo prvi na svakoj lopti i to je guralo momčad. To je ono što želim vidjeti i protiv Hrvatske", zaključio je grčki izbornik.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometReprezentacija
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.09.2010. u 23:50
    Idemo na čistu pobjedu,nema šta... A Grci mogu biti sretni ako izgube samo sa jednim primljenim pogotkom...
    Obrisan korisnik
  • cameosis05.09.2010. u 21:33
    ajme, plakat će moji grčki prijatelji nakon utakmice -- ali poklapa im se da ću ih onda častiti pićem.
    cameosis
  • Obrisan korisnik05.09.2010. u 20:50
    I ja ih želim vidjeti da budu prvi na lopti...... prvi na onoj koja će se vaditi iz mreže.
    Obrisan korisnik