Nogomet

"Grčka će pokušati ispraviti kiks"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 06.09.2010.
"Grčka će pokušati ispraviti kiks"
Foto: Davor Sajko

Hrvatska će u utorak navečer na Maksimiru protiv Grčke istrčati jača za Luku Modrića, koji će nakon ozljede ponovno dobiti svoje mjesto u prvih 11 Slavena Bilića...

Luka Modrić jedan je od ključnih kotačića u sastavu hrvatske nogometne reprezentacije, no njegov se izostanak u Rigi srećom nije osjetio. Naši su nogometaši zabili tri gola i uzeli sva tri boda, a Modrić se vraća za dvoboj s Grcima.

Josip Šimunić: "Spremni i kompletni ne bojimo se baš nikoga, a to je upravo sada slučaj. Pobjedom bismo Grcima pobjegli na sjajnih pet bodova prednosti, no zasad smo još uvijek uzeli samo prva tri. Zato do pobjede protiv Grčke treba pod svaku cijenu, pobjeda protiv Latvije u suprotnom nam neće mnogo značiti".

"Deset sam dana bio izvan stroja, ali mislim da nisam izgubio dobru formu", ističe vezni igrač engleskog Tottenhama.

Utakmicu u Latviji nije mu bilo lako gledati, a uvjeren je da će protiv Grčke Hrvatska imati novi razlog za veselje: "Do prvog pogotka u Latviji sam drhtao, tada je ipak sve sjelo na svoje mjesto i potvrdili smo da smo kvalitetniji od njih. A pobjeda u utorak znači mir, spokojno bismo čekali nastavak kvalifikacija. Vjerujem da ćemo ostvariti zacrtano".

Naravno, svjestan je snage protivnika. Grčku je preuzeo Fernando Santos, koji najavljuje odlučan nastup uz maksimalno zalaganje. "Neće biti lako protiv Grčke, protiv nas će pokušati ispraviti kiks protiv Gruzije. Očekuje da će se braniti i čekati svoju šansu u protunapadu. No, najvažnije je da mi budemo pravi", kaže Luka Modrić.

"Neka oni razmišljaju o nama i o punom stadionu, navijačka potpora puno će nam značiti. Nisam gledao Grčku na Svjetskom prvenstvu i smatram da se unatoč analizi suparnika ne trebamo previše opterećivati", dodao je.

O svojoj ulozi u izabranoj vrsti Hrvatske Modrić kratko kaže sljedeće: "Ne bih izdvajao vođu u svlačionici, ni sebe niti nekog drugog. Ali sluša se glas starijih igrača".

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik06.09.2010. u 16:00
    Samo ne podcjeniti ih i od prve minute navalit!!Kad uđe prvi ići će to ja se nadam do 3 najmanje..Ne bojat se al respektitat i sve će bit u redu!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.09.2010. u 14:19
    Ajde decki...pokazite kolko vrijedite...:)) Neka pati koga smetaa!...:)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.09.2010. u 14:04
    ma ja ne znam. meni te grke nisu nis posebno. Naravnio da ih moram tuc da bi se kvalificirali za EP ali ja smatram da je Israel jaci od njih. Uz to mi imamo uigranu momcad, gdje grci se zbog novog trenera tek ustimavaju. bit ce minimum 3:0 za nas. AMEN
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.09.2010. u 13:13
    Ajmo pobjedit te šugave Grke pa da ih ostavimo na 5 bodova prednosti!!! Sutra očekujem pun stadion
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.09.2010. u 11:31
    ako se srnu slusa u sahtarovoj svlacionici vec godinama, onda ga se slusa i u hrvatskoj! idemo dobrom igrom i pobjedom se nabiti samopouzdanjem i bodovima
    Obrisan korisnik