Nogomet

Bilić: "Nećemo se baciti na glavu"

Borna Rupnik • ponedjeljak, 06.09.2010.
Bilić: "Nećemo se baciti na glavu"
Foto: Kristijan Komarica

Hrvatska protiv Grčke ima priliku započeti kvalifikacijski ciklsu za odlazak na Europsko prvenstvo na idealan način, ali izbornik Slaven Bilić upozorava da tri boda neće doći sama od sebe...

Dan uoči utakmice s Grcima na Maksimiru Slaven Bilić uvjeren je da Hrvatska može do pobjede koja bi nakon samo dva kola stvorila veliki razmak između te dvije ekipe. Naime, Grci su kiksali na otvaranju protiv Gruzije i na noge njegovim izabranicima dolaze željni iskupljenja.

Ali Bilić ističe hrvatske kvalitete: "S loptom u našim nogama ne bi trebalo biti problema, ali Grčka je agresivna. Ne smijemo se pogrešno postaviti jer bi nam njihov posjed lopte pred domaćom publikom unio nervozu. Mislim da smo na tome uspješno radili proteklih mjeseci".

Darijo Srna: "Moramo biti strpljivi i maksimalno angažirani. Pred vlastitim navijačima nije lako jer traže brzi pogodak pa nas to izbaci iz taktičke discipline i ravnoteže.
Imamo brojne dobre igrače i znali smo se već nositi s ozljedama - Eduardovom, Modrićevom... a protiv Latvije smo osjećali veliki pritisak zbog svih kritika nakon neodlaska na Svjetsko prvenstvo. Naravno, ne treba stvarati euforiju, ali radovali smo se kao da smo zabili u finalu Svjetskog prvenstva.
I moji pogoci samo su posljedica momčadske igre. Kad Hrvatska igra dobro, igram i ja, i najvažnije da slavimo. Moje je zalaganje uvijek maksimalno, što neki uočavaju više, a neki manje".

"Oni će čekati svoje šanse, što znači da mi moramo biti strpljivi i kvalitetni. Naravno, strpljivost ne isključuje konkretnost, neće prilike doći same od sebe", dodao je hrvatski izbornik.

Upozorava da unatoč kiksu Grčka nije pružila slabu igru: "Rani ih je pogodak šokirao, ali potom su uz stabilnu obranu imali znatan broj prilika koje nisu znali realizirati. Tu su izgubili bodove i imperativ rezultata je više na njihovim leđima. Mi ni neriješeni ishod nećemo shvatiti tragično".

Izgled Hrvatske u utorak navečer po običaju nije otkrivao, ali najveći je dobitak povratak Luke Modrića u sastav. "Najvažnije je da smo svi zdravi pa imamo više opcija. Bit će malih promjena, a moramo stajati kompaktno i usko, u suprotnom nas nijedan sustav neće spasiti. Možemo mijenjati i s igračima na terenu, ali i uvođenjem pričuva s klupe", kaže Bilić.

"Modrić, doduše, nije igrao već tri tjedna, no uspio je normalno trenirati. Po njegovom ponašanju i rastrčanosti vidim da je sasvim spreman. Može dati svoj doprinos zbog svježine i neću lagati, spreman je za Grke", osvrnuo se na stanje jednog od svojih najvećih aduta.

Prokomentirao je Bilić i novog čovjeka na grčkoj klupi, Fernanda Santosa, koji je naslijedio Nijemca Rehhagela: "Imaju samo dvojicu novih u sastavu, ali znatno više polažu na kombinacije i posjed lopte. Pritom nisu zaboravili Rehhagelov defenzivni blok".

"Santosove ideje trebale bi im odgovarati jer ti igrači tako igraju u klubovima. Međutim, iako idemo po pobjedu, nećemo se baciti na glavu. Cilj je uzeti sva tri boda, ali nećemo igrati sa šest napadača", slikovito je zaključio Bilić.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.09.2010. u 03:06
    Nadan se da Bilić pili malo naopako,i da im sprema paklenu utakmicu. Istina da ni bod nije katastrofa,ali ipak računan na domaću pobjedu koja bi širom otvorila vrata.I onda bi imali prostora da nam neki budući eventualni kiks ne znači puno(ne daj Bože da ga bude,samo kažen hipotetski),a bilo bi... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • kraljetina06.09.2010. u 23:47
    tko zna sto ce tijek utakmice pokazati, ali mislim da nas samo pobjeda moze zadovoljiti, ne treba reci da su im svi i u Portugalu htjeli utrpati petardu, kad ono grcka prvak, prevrtljiva su ekipa, mi strpljivom igrom mozemo doci do pobjede, a sad da li im dali jednoga ili deset opet dobivamo tri... [više na forumu]
    kraljetina
  • Obrisan korisnik06.09.2010. u 23:37
    "Nećemo se baciti na glavu.I bod je dobar. Nećemo igrati sa šest napadača." Bilić se opet usrao,igrat će sa jednim napadačem i tri defanzivna vezna,bod ga zadovoljava.A možda bude igrao i bez napadača,kao u Estoniji!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.09.2010. u 23:30
    Čim počnu ovakve šprehe, čisto me strah za rezultat. Nećemo se bacit na glavu, treba nam strpljenja, Gruzija im je uzela 2 boda pa dolaze željni ih vratiti... Alooo, pa Gruzija im je usred Grčke uzela bodove, a mi sad trebamo drhtat od straha. Pa zar smo mi i Gruzija isto??? Pa trebamo ih pomesti... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik06.09.2010. u 23:25
    Imam neki osjecaj da ce puknut "petarda" onako samo da se zna ko je gazda u Juznoj Europi  :-))
    Obrisan korisnik