Nogomet

Ozljede napale braniče, ozlijeđen i Blažević

Ivana Jurica • utorak, 07.09.2010.
Ozljede napale braniče, ozlijeđen i Blažević
Foto: Martina Japundžić

Nakon četverodnevnih mini priprema na Kupresu za nastavak prvenstva, odnosno prvu sljedeću utakmicu, gostovanje u Gradskom vrtu kod Osijeka, nogometaši Šibenika pripremaju se na svom Šubićevcu. Trener Vjekoslav Lokica i dalje je suočen s mnogobrojnim ozljedama, prvenstveno igrača posljednje linije, a prema najnovijim informacijama ozlijedio se i kapetan i prvi vratar, reprezentativac Goran Blažević.

Zadovoljan je odrađenim poslom na Kupresu strateg Šibenika, no, problem mu predstavljaju ozljede: "Na Kupresu smo odradili jedan dobar dio posla. Teško je reći je li to sve ili ne, ali mislim da možemo biti zadovoljni s tim dijelom. Samo, nažalost, stalno nam se događaju čudnovate ozljede. Neki, kao Medvid, vuku ozljedu (skočni zglob) već više od mjesec dana, Cerić je dobio udarac u rebro, Kartelo ima problema s preponskim dijelom koji je već operirao. Nije bilo ni Georgievskog koji je s mladom reprezentacijom Makedonije, ali ni Blaževića. Danas smo dobili informaciju da Blažević ima rupturu skočnog zgloba što vjerojatno znači da neće moći braniti protiv Osijeka. Ali najgori je problem što su oni iz trenutno najlošijeg dijela momčadi, obrane."

Pitali smo Lokicu i je li momčad sada fizički potpuno spremna: "Teško je reći da se u četiri dana može napraviti čudo, ali mislim da su se sigurno podigli i Bačelić-Grgić, Jakoliš, Božić, Tokić, Husmani. Ti igrači su sigurno napravili jedan korak dalje. Vjerojatno i svi drugi, samo jednostavno imamo pojedinačnih grešaka u toj zadnjoj liniji koje nam se stalno događaju. Spahija je, pak, pokazao, da se na njega apsolutno može računati. To su sigurno neki dobici."

Tijekom boravka na Kupresu Šibenčani su odigrali i jednu prijateljsku utakmicu. Iako su poraženi od BIH-premijerligaša Travnika s 3:2 Lokica je imao razloga za zadovoljstvo. Istaknuo je to i sam, kao i okolnosti u kojima je došlo do preokreta i gubitka utakmice: "Od početka smo igrali sa u tom trenutku najjačom momčadi. Prvo poluvrijeme smo, izuzev dvije pogreške Cerića, odigrali jako dobro. Vodili smo 1:0, imali još dvije tri odlične situacije, nismo zabili, imali smo čist jedanaesterac koji nam nije sviran. Tim prvim poluvremenom, osim Cerićevih grešaka, možemo apsolutno biti zadovoljni s igrom, odnosom, postavkom na terenu. Prvih deset minuta drugog poluvremena smo također igrali solidno, međutim, nakon toga je došlo do izmjena, promijenili smo golmana i četiri – pet igrača, i to se odmah drastično osjetilo na igri, sigurnosti, počeli su se javljati problemi, pogotovo kad smo dalje mijenjali igrače."

Među 24-om onih koji su otišli na Kupres bili su i Dražen Jelić, Željko Malčić i Lee Hyung Sang, posljednja trojica novopridošlih igrača. "Jelić je trenutno pokazao najviše od tih igrača. Malčić je bio ozlijeđen, dobio je udarac na treningu od Medvida tako da nije igrao puno. Stavio sam ga u drugom poluvremenu, ali već nakon 25 minuta izvadio sam ga vani jer je osjećao veliku bol u zglobu gdje je dobio udarac, a pojavila se i oteklina. Mislim da će on u svakom slučaju za nas biti pojačanje. Treba mu vremena da se navikne i još malo spremi. Lee se dosta izgubio, on je dosta nespreman, problem je malo i sa komunikacijom iako mi, naravno, pričamo na engleskom. Ali problem je unutar momčadi jer ne može u svakom trenutku igrač koji mu nešto vikne misliti da mu treba reći na engleskom. Tu imamo malo problema s njim u fazi obrane. Ali on ima takav ugovor po kojem može i otići, prema tome nije on sporan. Možemo samo dobiti, nemamo što izgubiti", ističe trener šibenskog prvoligaša.

Budući da s prvoligašem igraju već u petak ovog tjedna neće biti prijateljske utakmice: "Nemamo ni vremena za igrati prijateljsku utakmicu. Mi već u četvrtak ujutro idemo na put. Jutros smo odradili uvodni trening, popodne ćemo pokušati raditi situaciono, međutim, problem je onaj dio gdje moramo najviše raditi, dakle obrambeni dio, na raspolaganju trenutno nemamo ni Cerića, ni Kartela, ni Medvida. Ni Georgievski nije tu i to nam također predstavlja veliki problem", zaključio je Lokica.

SuperSport HNL

1Dinamo 3461:25+3678
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3447:37+1050
6Varaždin 3439:43-442
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3434:52-1838
9Slaven Belupo 3441:62-2133
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.09.2010. u 16:44
    i georgievski ce postat veliki igrac za nase prilike.vec dosta dugo igra za mladu repku makedonije i sigurno ce dobiti poziv za seniore uskoro.decko je nevjerojatno borben,agresivan i tehnicki potkovan(zavrsio skolu u dinamu) i uspostavit ce sjajan odnos s funcutima sigurno.sretno deni!
    Obrisan korisnik