Košarka

Bečirović: "Nismo imali šanse"

Lovro Štrbinić • četvrtak, 09.09.2010.
Bečirović: "Nismo imali šanse"
Foto: Nikola Movrić

Turci su u srijedu vrlo uvjerljivo nadigrali Slovence i tako prvi put u povijesti izborili polufinale Svjetskog prvenstva. Slovenci su poslije utakmice mogli samo čestitati svojim protivnicima i priznati nadmoć u svim segmentima igre...

"Turska je zaslužila pobjedu, odigrali su odličnu utakmicu. Vrlo dobro su otvorili utakmicu i imali odličan šut. U obrani su trošili mnogo energije jer su veoma agresivni. Nakon prve četvrtine mi nismo imali šanse za povratak u utakmicu", izjavio je poslije utakmice slovenski izbornik Mehmed Bečirović.

Na njegovu izjavu i priznanje nemoći nadovezao se i Boštjan Nachbar: "Mislim da nismo počeli dovoljno agresivno, pogotovo u obrani. Nismo radili pametne prekršaje. Turci su to iskoristili i tricama stvorili prednost od 10-15 poena. Nakon toga bilo je teško ponovno uhvatiti priključak. Zaslužili su ovu pobjedu i stvarno su bili odlični."

Vezane vijesti

Naravno, iz druge svlačionice dolazile su sasvim drugačije izjave. Iz njih se uglavnom dalo iščitati zadovoljstvo odigranom utakmicom turske reprezentacije. Tako je turski izbornik Bogdan Tanjević rekao: "Odigrali smo odličnu utakmicu, koja je ujedno bila i naše najjače izdanje na ovom prvenstvu. Zaista sam ponosan na ove dečke i povijesna je za našu ekipu činjenica da smo izborili polufinale. Sad ćemo vidjeti koliko možemo protiv odlične momčadi Srbije. Oni igraju fantastičnu košarku."

Zadovoljan je izvedbom cijele svoje momčadi bio i Kerem Gonlum. Njegove riječi su: "Sretni smo i ponosni što smo pobijedili. Bilo nam je veoma važno da dođemo do polufinala. Slovenija je dobra napadačka momčad, ali mi smo ih uspjeli zaustaviti. Zahvaljujem se svim našim navijačima."

Gonlum je dodao i da je ova pobjeda, ali i njihovo dosadašnje izdanje na ovom prvenstvu zapravo i poklon njihovom izborniku, kojem je ova godina života bila dosta teška.

SP 2010, završnica

četvrtfinale

Srbija92:89Španjolska
Turska95:68Slovenija
SAD89:79Rusija
Litva104:85Argentina

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik10.09.2010. u 18:53
    drago mi je da su Slovenci ispali
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.09.2010. u 10:39
    Gledao sam tekmu i nemogu se sjetiti da je netko ovako razbio Sloveniju.Slovenija je odlično igrala na prvenstvu ali Turska je bila bolja u svim segmentima.Šut za 3 poena im je bio fantastičan.Odlična utakmica
    Obrisan korisnik