Ostali sportovi

Video: Wladimir Kličko bez kapi znoja

Maja Giljanović • nedjelja, 12.09.2010.
Video: Wladimir Kličko bez kapi znoja
Foto: EPA

Svjetski prvak po verzijama IBF, WBO i IBO Wladimir Kličko u Frankfurtu je pred 50,000 gledatelja na Commerzbank-Areni pojaseve protiv Samuela Petera obranio nokautom u 10. rundi.

Wladimir Kličko u najavi je o Samuelu Peteru izjavio: "Peter je danas potpuno drugi boksač u odnosu na onog koji je prije dvije godine izgubio od Vitalija. Skinuo je višak kilograma, promijenio trenera i nanizao četiri pobjede".

Peter je 2008. kao svjetski prvak boksao protiv Wladimirovog starijeg brata Vitalija u Ukrajinčevom prvom meču nakon gotovo četverogodišnje pauze, ali je bio prespor, pretrom i izgubio tehničkim nokautom u osmoj rundi. Tri godine prije u New Yorku je boksao i protiv Wladimira i gotovo mogao opipati pobjedu, triput ga je imao u nokdaunu, ali mlađi Kličko je na koncu slavio na bodove.

U Frankfurtu pred 50,000 gledatelja Nigerijac nije imao ni mrvu šanse. Propustio je priliku-dvije na početku meča i u kasnijoj fazi iscrpljen više nije mogao stajati na nogama. Kličko je namirisao krv, slomio ga silovitim nokautom u 10. rundi i natjerao suca Roberta Boyda na prekid.

"Još je u drugoj rundi postalo jasno da njegov plan neće uroditi plodom, dobro je i izdržao do 10. runde", izjavio je Kličko o 30-godišnjaku koji je u ring uskočio umjesto Alexandera Povetkina.

Borba Ukrajinca i prvog izazivača Povetkina otpala je kad se zbog navodnih problema sa sinusima svjetski amaterski prvak 2003. i olimpijski pobjednik 2004. propustio pojaviti na obveznoj konferenciji za novinare nakon čega je IBF menadžerima Klička naložio da svom pulenu pronađu novu žrtvu.

Protiv Petera 34-godišnjak je pobijedio i 55. put u 58 borbi od čega je protivnika nokautirao 49 puta, a posljednji je put izgubio još u travnju 2004. od Lamona Brewstera. Možda se sada uslišaju molbe navijača i zakaže borba za unifikaciju titula između Wladimira i svjetskog prvaka po WBA verziji Davida Hayea (prethodno Haye svoj pojas brani 13. studenog protiv Audleya Harrisona).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik12.09.2010. u 16:48
    Teškaški boks je već godinama mrtav, srednja i niže kategorije su ok
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.09.2010. u 16:33
    Možda zato jer boksa u Njemačkoj pa da švabama bude lakše čitati...Da ne ispadne Fladimir :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.09.2010. u 14:02
    otkad je Wladimir sa duplim V??
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik12.09.2010. u 13:04
    pa ovaj Samuel Peter nije bio dostajan uopće boriti se protiv Klička,tijekom cijele borbe uputio je 2 udarca na Klička,od toga jedan nije bio regularan jer ih je sudac već razdvajao
    Obrisan korisnik