Košarka

"Željeli smo dokazati da nismo B momčad"

Lovro Štrbinić • ponedjeljak, 13.09.2010.
"Željeli smo dokazati da nismo B momčad"
Foto: EPA

Nakon finalne utakmice u redovima svjetskih prvaka bilo je mnogo zadovoljstva vlastitom izvedbom i postignutim uspjehom. O tome svjedoče brojne izjave koje dolaze iz američkog tabora.

"Čestitam turskoj momčadi na stvarno izvanrednom turniru. Oni su demonstrirali kako momčad treba izgledati i morali smo dati najbolje od sebe da ih pobijedimo. Bio je ovo sjajan turnir i zaista prekrasan grad s prekrasnom atmosferom među domaćim navijačima", izjavio je nakon finala Mike Kryzewski. Dodao je da im i pokraj Olimpijskih igara naslov svjetskih prvaka znači puno, a ponajviše to opravdava činjenicom da na Svjetskom prvenstvu nastupa dvostruko više momčadi nego na olimpijskom turniru.

Osvrnuo se američki izbornik i na najboljeg igrača prvenstva Kevina Duranta: "Volim ga trenirati i u zadnjih pet tjedana je naučio kako biti zaista veliki reprezentativni igrač. To će mu zasigurno pomoći i u njegovoj NBA karijeri. On je poseban dečko i definitivno poseban igrač."

Sam Kevin Durant na cijeli odigrani turnir se osvrnuo na sljedeći način: "Proveo sam se sjajno i Istanbulu, koji je zaista prekrasan grad. Igranje za trenera Kryzewskog je bilo veliko iskustvo i uživao sam s mojim momčadskim kolegama. Kad sam došao ovdje samo sam želio pobijediti, od prvog dana. Želio sam pobijediti za sve, to je bilo sve oko čega sam brinuo i moram priznati da je osjećaj sjajan."

Durant je rekao i da im je poseban motiv na ovom prvenstvu bila činjenica da su ih mnogi nazivali B reprezentacijom SAD-a: "Željeli smo dokazati suprotno".

Ponudio je svoje viđenje i još jedan američki starter Chauncey Billups: "Ovo je velika pobjeda za nas. Željeli smo doći ovdje i pokazati da mso najbolji igrači i najbolja momčad na svijetu i to smo i uspjeli. Sad se trebamo kvalificirati za London i tamo pokušati osvojiti još jedno zlato."

SP 2010, skupina B

1SAD 50+124
2Slovenija 41+17
3Brazil 32+44
4Hrvatska 23-12
5Iran 14-66
6Tunis 05-107

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik15.09.2010. u 15:13
    osobno nisam vjerovao da će ameri biti ovako uvjerljivi, ali gadno sam se prevario. coach k je složio ekipu koja je gladna dokazivanja i koja je spremna igrati obranu. usto je unutra utrpao ponajbolje nba šutere (a koji su željeli igrati), složio je hijerarhiju i zasluženo su osvojili zlato. ameri... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.09.2010. u 12:14
    svaka čast ameri... tijekom turnira stalno sam mislio da će popustiti, međutim nikako... zasluženo zlato kao rijetko kada.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.09.2010. u 22:04
    znam da petorka nije ekipa...mislio sam da uz svaku tu petorku mozes stavit 7 bilo kojih igraca iz nba lige i bit ce uvjerljivo prvi...evo ti još 7 igraca koje mozes stavit uz svaku petorku...Chris Bosh,Elton Brand,Carlos Boozer,Greg Oden,Monta Ellis,Andrew Bynum,Gilbert Arenas...i to je bez... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.09.2010. u 16:56
    To je jednostavno drugi kosarkaski svijet, a sto je najbolje - pobjedjuju bez ikakvog napada i bez uigranih akcija. Nemojte misliti da ih ne bi znali slozit, Coach K pogotovo, ali im jednostavno to nije potrebno, a i glupo bi im bilo na pripremama trositi na to vrijeme. Oni su vise obracali... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik13.09.2010. u 23:01
    Kakvi Duncan, on ima 36 godina, i za klub u regularnoj sezoni ponekad preskace tekme, di ce jos igrat po ljeti. Amerikanci imaju 8 igraca nevjerojatne klase, od playa prema centru: Chris Paul Deron Williams Dwyane Wade Kobe Bryant Kevin Durant LeBron James Carmelo Anthony Dwight Howard Ako svih... [više na forumu]
    Obrisan korisnik