Ostali sportovi

Nibali puknuo kilometar prije cilja

Maja Giljanović • ponedjeljak, 13.09.2010.
Nibali puknuo kilometar prije cilja
Foto: EPA

Španjolci drmaju Vueltom: Bask Mikel Nieve pobjednik je 16. etape, a Katalonac Joaquin Rodriguez je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku.

180,4 kilometra 16. etapa od Gijona do Alto de Cotobella Vincenzo Nibali je odolijevao, ali posljednji kilometar je slomio Talijana. Puknuo je i na 10. mjestu izgubio 1:59 iza pobjednika etape Mikela Nievea, ali što je važnije više od pola minute iza dojučerašnjeg prvog pratitelja Joaquina Rodrigueza.

Rodriguez je ciljem prošao 1:22 minutu iza Nievea, ali je preuzeo vodstvo u ukupnom poretku 33 sekunde ispred Nibalija na drugom i 53 ispred Ezequiela Mosquere na trećem mjestu.

Nieve je vratio osmijeh na lice Euskaltela nakon što je baskijsku momčad šokiralo subotnje odustajanje u tom trenutku vodećeg Igora Antona, a prvu je profesionalnu pobjedu u karijeri ostvario na impresivan način 1:06 minuta ispred u posljednjih šest kilometara jurećeg Franka Schlecka.

Vuelta je daleko od odlučene, devetorica su unutar pet minuta, a nakon sutrašnjeg i više nego zasluženog dana odmora, u utorak se vozi 46 kilometara dugački kronometar u Penafielu. Ciljaju ga u prvom redu u Garminu: "Cijelu Vueltu čekamo ovaj dan. Imamo Zabriskieja, Farrara i Millara, nitko nam ne bi smio ni primirisati", poručuju, a Millar je osobito motiviran jer Britancu je ovo najbolji test prije Igara Commonwealtha u New Delhiju od 3. do 14. listopada.

Vuelta a Espana, 16. etapa:
1.Nieve (Španjolska, Euskaltel) 4h51:59
2.F. Schleck (Luksemburg, Saxo Bank) +1:06
3.De Weert (Belgija, Quick Step) +1:08
4.Rodriguez (Španjolska, Katusha) +1:22
5.Sanchez (Španjolska, Caisse d'Epargne) +1:32
...

Ukupan poredak:
1.Rodriguez (Španjolska, Katusha) 70h24:39
2.Nibali (Italija, Liquigas) +33
3.Mosquera (Španjolska, Cofidis) +53
4.F. Schleck (Luksemburg, Saxo Bank) +2:16
5.Roche (Irska, Ag2R) +3:01
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!