Ostali sportovi

Iznenađenje zatvorilo prvi tjedan

Mario Majdić Natrlin • utorak, 14.09.2010.
Iznenađenje zatvorilo prvi tjedan

Baltimore Ravensi došli su kasno sinoć do zaslužene i teško izborene pobjede nad New York Jetsima, a prvi tjedan sezone završen je iznenađenjem i pobjedom Kansas Cityja protiv favoriziranih Chargersa...

NY Jetsi su u svojoj prvoj službenoj utakmici na novom stadionu upisali poraz od Baltimore Ravensa 10:9. Gosti su odigrali strpljivu i discipliniranu utakmicu, skupo naplativši mnogobrojne pogreške domaćina.

"Svaki puta kad izazoveš ratnika, ratnik će uvijek odgovoriti!"

Ray Lewis, obrambeni igrač Ravensa

U kišom okupanom New Yorku vidjeli smo očekivanu rovovsku bitku. Obrana Jetsa je i ove sezone krenula s dobrim nastupom, natjeravši Ravense na tri izgubljene lopte u prvom poluvremenu. Ipak, priča dana su nagomilani prekršaji od strane Jetsa i neefikasan napad, što je dozvolilo Ravensima da već na odmor odu s prednošću od 7:6, nakon polaganja Willisa McGaheea.

Jetse su u igri držali tek poeni kickera Nicka Folka, ali napad predvođen QB-em Markom Sanchezom (10/21, 74 yds) nije mogao napraviti ništa konkretnije. Istaknuo se tek probijač LaDainian Tomlinson sa 62 osvojena yarda u utakmici koja je obilovala nervozom i međusobnim prepucavanjima igrača.

Dodavač Ravensa, Joe Flacco, završio je s 248 osvojenih yardi i jednom presječenom loptom. Prva meta mu je bio novi hvatač Anquan Boldin sa sedam uhvaćenih lopti. Ravensi su uspješno konvertirali 11 od 19 trećih pokušaja, uz veliku pomoć nediscipliniranih Jetsa koji su zabilježili ukupno 14 prekršaja (125 yds).

San Diego poražen

NFL, PRVI TJEDAN

New York Jets - Baltimore Ravens 9:10

Kansas City Chiefs - San Diego Chargers 21:14

Kansas City Chiefsi stigli su od neočekivane pobjede kod kuće protiv San Diego Chargersa. Iako su Chargersi bili ti koji su prvi zabili i poveli 7:0 TD hvatanjem Antonia Gatesa u prvoj četvrtini, Chiefsi su preokrenuli već do poluvremena. Zabijali su probijač Jamaal Charles (56 yds), TE Tony Moeaki (dva yds) i punt returner Dexter McCluster (94 yds) za vodstvo od 21:7 na odmoru. Obrana Chiefsa je zaustavila posljednji nalet Chargersa i donijela Kansas Cityju pobjedu od 21:14.

Nadigrali su tako favorizirane Chargerse predvođene dodavačem Philipom Riversom (22/39, 298 yds, dva TD-a) i krilnim hvatačem Legeduem Naaneeom (pet hvatanja, 110 yds, TD). QB Chiefsa, Matt Cassel je bacao 10/22 za 68 yardi i TD, dok je probijač Charles uz fantastično polaganje osvojio ukupno 92 yarda.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.09.2010. u 09:40
    Jetsi su bili najglasniji u offseasonu a sad trebaju govoriti na terenu. Slabije protivnike će moći dobiti ovakvom napadačkom igrom ali najjače momčadi jako teško. U tim utakmicama će Sanchez i Greene morati pokazati puno više.
    Obrisan korisnik