Nogomet

Misteriozni susret Toga i Bahreina

Ivana Strahija • utorak, 14.09.2010.
Misteriozni susret Toga i Bahreina
Foto: Sandro Donda

7. rujna na stadionu u Riffi odigrana je prijateljska utakmica Bahreina i Toga, koju je domaća momčad dobila s 3:0. Mali problem je u tome što Togo nije poslao reprezentaciju u Bahrein.

Zanimljiva vijest stiže iz središta Fife, koja istražuje utakmicu Bahreina i Toga, odigranu 7. rujna u Riffi. Već tijekom utakmice boljim poznavateljima togoanskog nogometa sastav te ekipe bio je čudan, s mnoštvom nepoznatih igrača, a kasnije je ispalo da Togo nikad nije poslao reprezentaciju na prijateljski susret u Bahrein, pa se u stvari ne zna s kime su bahreinski nogometaši igrali. Oba nacionalna nogometna saveza također istražuju ovu misteriju.

Iz Bahreinskog nogometnog saveza kažu da su utakmicu dogovorili standardnim kanalima, kao pripremu za Prvenstvo zapadne Azije, i preko agenta kojeg su već ranije koristili i kojeg poznaju. Za Gulf Daily News je glasnogovornik BNS-a kazao: "Sve se činilo u redu tijekom utakmice, tek kasnije smo čuli da se neki čude togoanskom sastavu i igračima. Za utakmicu smo inače dobili su službenu dokumentaciju od togoanske strane, zajedno s brojevima putovnica igrača Toga. Utakmicu je dogovorio agent kojeg i inače koristimo, s kojim do sada nikad nije bilo problema i koji sada surađuje u istrazi ovog čudnog događaja."

Iz Toga se pak javio ministar sporta, Christophe Tchao, koji je za časopis Jeune Afrique kazao da baš nitko u Togu nije znao za tu utakmicu i da je istraga u tijeku.

Situacijom su ipak najviše pogođeni nogometaši Bahreina, koji su u ovoj lažnoj utakmici propustili priliku za uigravanje momčadi pred Prvenstvo zapadne Azije, koje počinje 24. rujna. BBC prenosi riječi bahreinskog izbornika Josefa Hickersbergera: "Utakmica je bila izuzetno dosadna i nije nam ni malo pomogla u pripremama za prvenstvo. Naši protivnici nisu mogli ni odigrati 90 minuta na istoj razini."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • The_Killer_000715.09.2010. u 14:40
    hahahaha okupila se škvadra i zaigrala protiv reprezentacije
    The_Killer_0007
  • Obrisan korisnik15.09.2010. u 09:57
    šteta kaj nisu pobjedili..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.09.2010. u 09:23
    LOL dana
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.09.2010. u 00:53
    hahahaha, kako jako. neka ekipica iz kvarta odigrala utakmicu pod okriljem repke i saveza utakmicu s drugom državom LOL ajme ova vijest danas razveselila, mila majko :D
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik14.09.2010. u 23:59
    Togo više ne najavljuje gostovanja nakon epizode sa busom.
    Obrisan korisnik