Rukomet

O kandidaturi i o Metkoviću

Ivana Strahija • utorak, 14.09.2010.
O kandidaturi i o Metkoviću

Maratonska sjednica HRS-a je osim pitanja izbornika riješila još par pitanja, među njima, raspravljalo se o kandidaturi Hrvata za domaćinstvo EP 2014.

Osim što su članovi Upravnog odbora na svojoj 12. redovnoj sjednici odlučili da će Slavko Goluža postati novi izbornik hrvatske muške rukometne reprezentacije, raspravljali su i o predstojećoj kandidaturi za domaćinstvo Europskog prvenstva 2014., u koju Hrvati idu zajedno s Mađarima. Članovima UO-a premijerno je prikazan promotivni spot, kojeg je izradila agencija Tuna – art. U filmu su na interaktivan način predstavljeni svi aspekti zajedničke kandidature kroz koju gledatelje vode Ivano Balić i Gjula Gal, javljaju iz Saveza.

Spot će čelnici HRS-a prikazati na Kongresu EHF-a, koji se od 23. do 26. rujna u Kopenhagenu, gdje će se hrvatsko-mađarska kandidatura europskim rukometnim čelnicima morati svidjeti biše od one danske, kako bismo nakon Europskog prvenstva 2000., Svjetskog prvenstva za žene 2003. i Svjetskog prvenstva 2009. godine dobili organizaciju i Europskog prvenstva 2014. godine. Upravo zbog toga što je Hrvatska na svom tlu već imala tri velike smotre odlučeno je da se u kandidaturu ide zajedno s Mađarskom, objasnio je Zoran Gobac prilikom predstavljanja kandidature još početkom godine.

Još jedna važna stvar o kojoj se raspravljalo jest RK Metković, kojeg je HRS nedavno izbacio iz natjecanja Premijer lige, zbog dugova nastalih nakon što Metkovci nisu otputovali na euro-natjecanje u Ukrajinu. Sad je HRS odlučio oprostiti Metkovcima te dugove, nešto više od 11 tisuća eura. Kako javljaju iz HRS-a, želja je spasiti rukometnu školu u tom gradu koja je iznjedrila brojne bivše i sadašnje reprezentativce i reprezentativke.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Rukomet
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Kamenovac15.09.2010. u 21:12
    Tragikomedija!
    Kamenovac