Nogomet

"Imam spremnije igrače od Nilmara"

Borna Rupnik • srijeda, 15.09.2010.
"Imam spremnije igrače od Nilmara"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Villarreal je u srijedu doputovao u Zagreb i u večernjim satima održao trening na maksimirskom stadionu, a svoja je razmišljanja o utakmici podijelio i njihov trener, Juan Carlos Garrido...

Prvu utakmicu u skupini Europske lige u kojoj ih sve druge momčadi smatraju izrazitim favoritima Villarreal će odigrati upravo u Zagrebu protiv Dinama. Međutim, strateg Žute podmornice, Juan Carlos Garrido, izbjegava tu ulogu.

"Igramo ritmom četvrtak - nedjelja i teško mi je reći koji ću sastav poslati na teren. U svakom slučaju, svi koji istrče bit će maksimalno dobri i spremni".

"Svi koji su se plasirali u ovu fazu natjecanja su jake momčadi. Iako nam je ovo prva utakmica, mi znamo da želimo proći skupinu i zato idemo na pobjedu", rekao je Garrido.

"No, poštujemo sve svoje protivnike i ne gajimo iluzije da će nam biti lako. Momčadi u skupini su ravnopravne, a mi igramo protiv prvaka Hrvatske", dodao je Villarrealov trener.

Naravno, uvjeren je da njegovi nogometaši imaju potencijal ispuniti željene ciljeve: "Svjesni smo svojih mogućnosti, ali znamo da se nećemo prošetati skupinom, pogotovo na gostovanjima. I u Grčkoj nas protiv PAOK-a čeka vruća atmosfera, na takvim susreta nikada nije lako".

"Znam da je Vahid Halilhodžić vodio ugledne europske klubove. Poštujem njegovu karijeru, a u ruke je dobio dobru momčad".

Pritom misli da će prisutni gledatelji imati što za vidjeti na maksimirskom stadionu: "Očekujem dvije momčadi koje će zaigrati otvoreno, na pobjedu. Tada je sve moguće i sigurno je da će biti atraktivno i vrijedno gledanja".

Garcia u Zagreb nije poveo brazilskog napadača Nilmara, kao ni braniča Angela Lopeza. Upitan je za razlog takvog poteza. "Imam spremnije igrače od Nilmara. Isto vrijedi i za Angela Lopeza", bez zadrške je odgovorio.

Villarreal je prošle sezone u Europskoj ligi odmjerio snage s ekipom Red Bulla iz Salzburga, koja je ranije izbacila Dinamo iz pretkola Lige prvaka. Garrido tu ipak nije želio povlačiti paralele: "Ne želim se osvrtati na prošlost. Ovo je nova sezona. I Dinamo i Red Bull igraju na razini potrebnoj za nastup u Europskoj ligi, a odnosi snaga najbolje će se vidjeti - poslije utakmica".

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • zmaj1716.09.2010. u 01:02
    A kako je to Ajax prošao zadnji puta kada je gostovao na Maksimiru?
    zmaj17
  • Obrisan korisnik16.09.2010. u 00:43
    Villarreal neće razbiti Dinamo. Može pobijediti, ali s golom prednosti i to ako kiksa obrana. Mislim da je nula najizvjesnija.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.09.2010. u 23:47
    buraz to je i Ajax govorio pa znamo kako je zavrsilo
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik15.09.2010. u 21:32
    Samo se nadam da neće biti ismijavanja Dinama kada ga ovi razbiju (svaki drugi rezultat bi bio - čudo)
    Obrisan korisnik