Nogomet

Celtic i Rangersi ostaju u Škotskoj

Borna Rupnik • četvrtak, 16.09.2010.
Celtic i Rangersi ostaju u Škotskoj
Foto: EPA

Nakon što je jedan Celticov dužnosnik ponovno aktualizirao temu selidbe škotskih velikana u Englesku, izvršni direktor tamošnje lige opet je demantirao takvu mogućnost...

Prošle su godine čelni ljudi engleskih klubova odbili mogućnost prihvaćanja Celtica i Rangersa u svoje društvo, a isti stav ima i izvršni direktor škotske Premier lige Neil Doncaster.

On se oglasio po izjavi Dermota Desmonda, škotskog poduzetnika koji posjeduje više od trećine Celticovih dionica i tvrdi da će zbog utjecaja medija najveći škotski derbi ipak preseliti u Englesku.

"Svi mi imamo svoje snove, no trebali bismo živjeti u realnosti svakodnevnice. Celtic i Rangersi su važan dio škotskog prvenstva te će tu i ostati u doglednoj budućnosti", rekao je Doncaster.

"Radi se o škotskim klubovima koji igraju u Škotskoj, a na nama je da omogućimo svim škotskim klubovima, uključujući i Celtic i Rangerse, što bolje uvjete i što bolju okolinu. Ta su dva kluba temelj našeg nogometa i tako će i ostati", odlučan je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Izdvojeno

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik16.09.2010. u 22:59
    bili bi u sredini ljestvice europa bi bila predaleko
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.09.2010. u 22:18
    pa cuj nebi bilo lose kad bi presli u englesku ligu onda bi skotsko prvenstvo sveke godine bilo zanimljivo,a ovako se uvjek zna celtic ili rangers prvaci kao u hrvatskoj hajduk ili dinamo ti clubovi jednostavno nemaju konkurencije u svojim ligama
    Obrisan korisnik
  • Tonco16.09.2010. u 16:36
    bilo bi zanimljivo, ali bolje je ovako kako je
    Tonco
  • Obrisan korisnik16.09.2010. u 16:02
    bili bi u rangu stokea,blackburna i takvih
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik16.09.2010. u 15:26
    Baš me zanima kako bi prošli u Premiershipu... Rekao bih otprilike da bi bili gornja sredina, eventualno bi se borili za mjesta za Euroligu. Bio bi to efektan i zanimljiv potez, mada nisam siguran koliko se slažem s njim.
    Obrisan korisnik