Nogomet

Subašić iz krajnosti u krajnost

Vedran Babić • petak, 17.09.2010.
Subašić iz krajnosti u krajnost
Foto: Duje Bonačić

Nakon poraza u prvom kolu skupine G Europske lige od AEK-a možemo reći kako su igrači Hajduka platili danak neiskustvu. U obrani su na čelu s prevrtljivim Danijelom Subašićem u trenucima djelovali konfuzno dok im je u napadu nedostajalo efikasnosti.

Danijel Subašić: Baš kao što naslov sugerira, Subašić je djelovao između dvije krajnosti. Iako se istakao s nekoliko važnih obrana i sigurnih intervencija, posebice obranjenim jedanaestercem početkom drugog dijela, sve je zasjenio lošim postavljanjem kod prvog gola te traljavom reakcijom kod drugog. Oscilacije u igri reprezentativnog vratara sve su učestalije. Donedavno je bio prilično siguran, no kikseva je sada sve više i pitanje je koliko će Poklepović još imati strpljenja.

Mario Maloča: Na neprirodnoj poziciji desnog braniča dao sve od sebe, ali vidljivo je bilo kako se ne snalazi najbolje. U nastavku se povukao u sredinu obrane te je djelovao kao treći stoper pa je u pojedinim trenucima Tomasov igrao kao desni obrambeni.

Jurica Buljat: Solidna partija ostala u sjeni naivno skrivljenog jedanaesterca, koji na kraju ipak nije imao utjecaja na konačni ishod s obzirom da ga je Subašić obranio.

Hrvoje Vejić: Iskusni stoper također je dosta oscilirao. Na trenutke je djelovao sigurno i pouzdano, ali je i u par navrata zakasnio s reakcijom. Kod prvog gola je bio indirektni krivac jer se poskliznuo pa mu je strijelac Djebbour pobjegao, no pamtimo i situaciju kod rezultata 1:1 kada je prsima spasio čisti gol Grka.

Ivan Strinić: Otkako je postao članom reprezentacije, Strinić kao da je pao u formi. Tome je uvelike kumovala i ozljeda, no od člana početne jedanaestorice naše nacionalne selekcije očekuju se bolje partije. Bojažljivost u prodorima prema naprijed prisutna je već duže vremena, i u Hajdukovom i u kockastom dresu, a niti u obrani nije uvijek pouzdan.

Ervin Bulku (do 81. minute): Albanski reprezentativac debitirao je za splitski klub i ostavio dobar dojam. Vidi se da čovjek ima iskustva i mogao bi dobro doći ovoj Hajdukovoj momčadi u napornom ritmu utakmica koje donose HNL i Europska liga kada će udarni igrači trebati malo predahnuti.

Marin Ljubičić: U odsustvu kapetana Srđana Andrića Ljubičić je morao uskočiti u prvi sastav i moramo mu odati priznanje na hrabroj partiji odigranoj sa zaštitnom maskom na licu. Tijekom utakmice je dobio još par udaraca u duelima, a i on je poput Vejića spasio čisti gol AEK-a pri rezultatu 1:1.

Marin Tomasov (do 67. minute): Isprve odsječen, a kasnije jedan od aktivnijih Hajdukovaca. Našao se u puno šansi, ali ni jednu nije uspio realizirati iako je to, realno gledajući, morao. Na njemu je skrivljen jedanaesterac iz kojeg je Hajduk izjednačio i to je svakako najpozitivnija činjenica. S obzirom da je iza svojih leđa imao Maloču, kojemu to nije prava pozicija i koji nije navikao kretati u ofenzivne pohode, njegovi ulasci u sredinu i stvaranje gužve Ibričiću, Vukušiću i Anasu Sharbiniju nisu imali previše smisla, no to je već stvar taktike i zdravstvenog biltena koji je utjecao na nju.

Senijad Ibričić: Glavni igrač Hajduka i začetnik svake ozbiljnije akcije. Ibričić je realno jedini igrač koji je u stanju zadržati loptu duže vremena i prenijeti je na suparničku polovicu. Zablistao Panenkom iz jedanaesterca, a što je utakmica odmicala, to se više vraćao u obranu po loptu s obzirom da su izvan igre bili i Tomasov i Anas. Bojimo se zamisliti kako bi Hajduk izgledao bez popularnog Ibre, koji je u ovoj utakmici nosio kapetansku vrpcu.

Anas Sharbini (do 61. minute): Prilično samozatajan, a opet se našao u nekoliko dobrih situacija. U 16. je minuti propustio zicer, a i njemu je kao Tomasovu potrebna puno bolja realizacija u završnim fazama akcija. Svakako je igrač poteza, igrač koji je u stanju slomiti suparničke braniče, no večeras je taj učinak ipak izostao.

Ante Vukušić: Mladi Sinjanin se trudio, pritiskao je obranu i nije se štedio u sprintevima, no odsječen od ostatka suigrača nije se domogao niti jedne ozbiljnije prilike. Dojam je da bi u ovakvoj utakmici Poklepoviću više od pomoći bio robusniji i snažniji Ahmad Sharbini...

Duje Čop (od 61. minute): U pola sata provedenih na terenu Čop nije došao do izražaja. Pamtimo tek jedan blokirani udarac u završnici utakmice.

Mirko Oremuš (od 67. minute): Iako načet ozljedom, Mirko je stisnuo zube i unio živost po desnoj strani, ali ni on nije uspio to materijalizirati.

Dinko Trebotić (od 81. minute): Na travnjaku Olimpijskog stadiona u Ateni nije proveo mnogo vremena, ali mladi Trebotić je u par navrata pokazao da ima dobar dribling i da nije previše impresioniran Europskom ligom. Svakako zaslužuje veću minutažu, barem u HNL-u.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • zmaj1718.09.2010. u 12:39
    A jeste se okomili na Subašića, pa nije on bio slaba karika u momčadi - već jedna od jačih.Pogriješio je (istina nije prvi put) i primili su gol, a sada ajmo dići hajku na njega... A zašto stoper nije pritrčao kada je odbio loptu i šutnuo u aut, to nitko ne spominje (osim toga gol nije trebao biti... [više na forumu]
    zmaj17
  • Captain Jack17.09.2010. u 23:34
    E moj Šuba - truba..velika šteta za propuštenu priliku..
    Captain Jack
  • Obrisan korisnik17.09.2010. u 21:24
    spaco majmune, subasicu pokupi se sam iz hajduka, a j.buljat, cemu on sluti osim za radit penale
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.09.2010. u 16:32
    i kaoko će ovaj vukušić protiv stopera koji imaju preko 1,90 i 90-ak kila. a na klupi mu trune igrač koji bi mogao napravit razliku
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.09.2010. u 16:28
    hajduk će biti 40% bolja momčad kada u njoj više neće igrati j. buljat i vejić. kako je buljat skrivio penal iz čiste situacije još mi ne ide u glavu. subašić nije u krizi. on nmikada nije bio golman kalibra kajduka ili top 3 u hnl-u.nikada. kaj ovaj hajduk nema trening realizacije. očito je da... [više na forumu]
    Obrisan korisnik