Rukomet

"Značajnih promjena neće biti"

Borna Rupnik • subota, 18.09.2010.
"Značajnih promjena neće biti"
Foto: Bruno Karadža

Slavko Goluža, novi izbornik hrvatske rukometne reprezentacije, uskoro će obaviti i zadnju formalnost oko preuzimanja nove dužnosti, a već je iznio i svoje prve planove...

Promjena na klupi naše nacionalne selekcije uskoro će dobiti i službenu potvrdu, kada Slavko Goluža potpiše najavljeni ugovor s Hrvatskim rukometnim savezom.

"To će biti riješeno ovih dana, trebamo dogovoriti tek neke pojedinosti", najavio je novi izbornik, nasljednik Line Červara, kojemu, kaže, mnogo duguje.

"Ne mislim da ću imati problema s autoritetom, svaki igrač mora biti autoritet sam sebi".

"Moram mu zahvaliti. Pokazao je veliku hrabrost odabravši mladog trenera poput mene za svog pomoćnika na reprezentativnoj klupi", istaknuo je Slavko Goluža.

Pritom ne namjerava unositi važnije novitete u igru Hrvatske: "Značajnih promjena neće biti, eventualno će se raditi o nekim detaljima. Radi pomlađivanja ekipe na svako veliko natjecanje nastavit će ići barem jedan mlađi igrač".

"Meni je kao izborniku najvažnije da svi naši rukometaši budu zdravi", dodao je.

Debi ga čeka u Karlovcu. Za nešto više od mjesec dana Hrvatska igra kvalifikacijski susret za odlazak na Europsko prvenstvo 2012. godine, koje se igra u Srbiji. Suparnik će mu biti Rumunji, u skupini koju čine još Španjolska i Litva.

"Za dva tjedna objavit ću imena 28 kandidata. Nitko od starijih igrača nije najavio odlazak i nikome vrata reprezentacije nisu zatvorena", rekao je Goluža o svojim prvim izborničkim potezima.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik29.09.2010. u 20:04
    Ne znam čemu ovakvi negativni komentari,Pa Červar i tako taktički ništa nije napravio s repkom,sjetite se samo njegovih timeoutova koje drže igrači,ima na youtubeu.a po meni su takođerFrancuzi stvarno najveća repka svih vremena iako ruku na srce osim nas i njih nema neke repke koja je kvalitetom... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2010. u 22:56
    Bit ce znacajnih promjena i to rezultatskih,al ne pozitivnih slutim.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2010. u 21:39
    nadam se da sam u krivu
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik18.09.2010. u 21:39
    bojim se naglog pada hrvatskog rukometa
    Obrisan korisnik
  • bonkas18.09.2010. u 17:37
    Slavko Goluža = Joke Vranković
    bonkas