Tenis

Hrvatska starta protiv Njemačke

Ivor Krapac • srijeda, 22.09.2010.
Hrvatska starta protiv Njemačke
Foto: Duje Bonačić

Hrvatska reprezentacija doznala je suparnika u prvom kolu Svjetske skupine Davis Cupa u sljedećoj godini. Izabranici Gorana Prpića srest će se s Nijemcima, a igrat će se u Hrvatskoj...

Iako će šanse za prolaz ponajprije ovisiti o igračima koje će Goran Prpić imati na raspolaganju, Hrvatska se ne može požaliti na ždrijeb za novi nastup u elitnom razredu Davis Cupa. Izvlačenje u Bruxellesu je hrvatskim tenisačima donijelo prvo kolo protiv Njemačke, protiv koje ćemo od 4. do 6. ožujka sljedeće godine biti domaćini.

Bit će ovo već četvrti susret Hrvatske i Njemačke u Davis Cupu, a i prethodna tri dogodila su se u Svjetskoj skupini. Posljednji, zbog kojeg će hrvatski tenisači dogodine biti domaćini, odigran je u veljači 2007. u prvom kolu u Krefeldu, kada su Nijemci slavili s 3-2, a taj susret ostao je u pamćenju zbog početka muka Marija Ančića s mononukleozom.

Nijemci su slavili i 1995. u prvom kolu u Karlsruheu (4-1), dok se jedina hrvatska pobjeda dogodila u veljači 2002. u prvom kolu u Zagrebu (4-1). Bila je to prva pobjeda hrvatskih tenisača u nekom susretu Svjetske skupine.

Prođu li početkom ožujka Nijemce, Prpićevi izabranici bi u četvrtfinalu išli na jačeg iz ogleda Austrije i Francuske. Protiv obje reprezentacije bismo također bili domaćini.

U istoj polovici ždrijeba će u prvom kolu igrati i Čile - SAD i Belgija - Španjolska, dok su u gornjoj polovici parovi Srbija - Indija, Švedska - Rusija, Češka - Kazahstan i Argentina - Rumunjska.

Davis Cup, Svjetska skupina, prvo kolo (4. - 6.3.2011.):
Srbija - Indija, Švedska - Rusija, Češka - Kazahstan, Argentina - Rumunjska, Čile - SAD, Belgija - Španjolska, Hrvatska - Njemačka, Austrija - Francuska.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik22.09.2010. u 16:59
    prpić je dao odličnu izjavu. ovo je osmi put zaredom da igramo doma. zadnja šansa za nabijanje bodova i dobrog rezultata. nakon toga sljedi vječita borba za opstanak u svjetskoj skupini.
    Obrisan korisnik
  • domba5722.09.2010. u 15:25
    a zna se da čilić igra dobro početkom godine tako da bi to trebali proći a sad dalje ko živ ko mrtav :) ajmo naši
    domba57
  • Obrisan korisnik22.09.2010. u 15:25
    Za prolaz treba bar dva igrača. samo silić je malo.
    Obrisan korisnik
  • Bogomdani22.09.2010. u 15:07
    Forma naših tenisača je najvažniji čimbenik.
    Bogomdani
  • Obrisan korisnik22.09.2010. u 14:13
    posralo nas dobro jer igramo doma i sad i ako prođemo a doma smo favoriti
    Obrisan korisnik