Nogomet

Vaha: "Nitko nije nezamjenjiv"

Ivana Strahija • četvrtak, 23.09.2010.
Vaha: "Nitko nije nezamjenjiv"
Foto: Kristijan Komarica

U Hrastovskom su priliku u Dinamovoj postavi dobili igrači s manjom minutažom, a trener Vahid Halilhodžić imao je i pohvale i zamjerke na njihovu igru.

Doček Dinama

Zadrugar i Hrastovsko su dostojanstveno i uz mnogo uloženog truda dočekali renomirane goste iz Zagreba. S Dinamovcima su Zadrugari podijelili sve što su imali, svlačionice, posebno parkiralište za Dinamov autobus, hranu i piće… Prava dobrodošlica, povod za druženje mještana uz glazbu o poluvremenu i nakon utakmice.
Proračun kluba koji se natječe u 1. Županijskoj nogometnoj ligi kreće se u iznosima od par desetaka tisuća kuna, svi igrači su zaposleni i za svoju igru ne primaju plaće.
Usprkos svemu tome na žalost su se mogli tu i tamo čuti podsmješljivi komentar iz lože od 'onih naviklih na bolje'. No, sam je Vahid Halilhodžić na pitanje novinara o travnjaku, koji dakako nije na razini 1. HNL nego 1. ŽNL, odgovorio: "Teren je super za ovu ligu. Apsolutno nema na to primjedbi, čak dapače očekujem od svojih igrača da imaju toliko nogometnog znanja i tehnike da mogu iskontrolirati loptu da im ne bježi."

Šest pogodaka Dinama, bez i jednog primljenog, svakako jest razlog za zadovoljstvo zagrebačkog stratega Vahida Halilhodžića. Tim više što su sve postigli napadači, a posebno se istaknuo Kramarić s tri pogotka. Halilhodžić je komentirao: "Zadovoljan sam sa šest golova, a sigurno je svakom napadaču pogodak najveće zadovoljstvo. Tražio sam od igrača što više golova, jer u utakmicama koje slijede nećemo više toliko zabijati. Imali smo k tome još dosta šansi i realizacija nije onakva kakvu bih želio, ali ne treba biti nezadovoljan. Pružili smo solidnu partiju, svi su se rastrčali, a posebno oni koji ne igraju mnogo."

Vezane vijesti

Vaha je tome dodao: "Primijetila se doza nonšalancije kod nekih igrača, neki su utakmicu pomalo olako shvatili. To nije dobro, jer je konkurencija u Dinamu velika i prisutna baš svaki dan. Igrači moraju shvatiti da nisu nezamjenjivi, nitko od njih, i da uvijek ima onih koji jedva čekaju priliku."

Osim toga, Halilhodžić je imao još primjedbi: "Tehnikom koju su igrači pokazali nisam sasvim zadovoljan. Posebno imam primjedbe na dodavanja u dubinu i kontrolu dodavanja. Par akcija morali smo ljepše završiti, a tu je problem postavljanja igrača, koji nisu uvijek raspoloživi za centaršuteve, morali bi biti na raspolaganju za primanje lopti. Ni zadnji pas nije bio najbolji, na svemu tome treba raditi."

U početnoj postavi je zagrebački trener imao dosta igrača koji nisu prvotimci, a u najavi susreta kazao je da očekuje da ga netko od njih iznenadi. To se međutim nije dogodilo u potpunosti, komentirao je Halilhodžić: "Jasno se vidjelo da neki igrači nisu u punoj formi i da trebaju uhvatiti ritam, pa se ne može očekivati izvanredna partija. Svakako sam dobio materijala za razmišljanje i praćenje. Treba reći da se pojedinci moraju adaptirati Dinamovoj igri, neće se igra njima, a za to treba vremena i postizanje automatizma u nekim situacijama."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.09.2010. u 19:07
    Dobar trener koji je osvoji 3(!) trofeja od kojih su jedan afrička liga prvaka i prvenstvo maroka! Pravi pobjednik!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik24.09.2010. u 00:18
    "Teren je super za ovu ligu. Apsolutno nema na to primjedbi, čak dapače očekujem od svojih igrača da imaju toliko nogometnog znanja i tehnike da mogu iskontrolirati loptu da im ne bježi." --- Ovak nekaj čut od trenera...svaka mu čast :)
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik23.09.2010. u 10:49
    Pravi profesionalac, i u utakmici protiv jednog kluba is 1. Županijske on traži maksimalno zalaganje.
    Obrisan korisnik
  • simba_m23.09.2010. u 08:28
    Nema šta, Vaha traži da igrači uvijek budu na 100%, bez podcjenjivanja ikoga. Kad bi oni u HNL-u igrali sve utakmice punom snagom nebi u Europi bilo toliko problema kad treba odigrat jaču utakmicu. Valjda će to Vaha promijeniti, za sada mu dobro ide.
    simba_m