Vodeni sportovi

Mirna Jukić rekla zbogom plivanju

Maja Giljanović, Borna Rupnik • petak, 24.09.2010.
Mirna Jukić rekla zbogom plivanju
Foto: Kristijan Komarica

Mirna Jukić, najuspješnija austrijska plivačica, objavila je u četvrtak navečer kraj svoje bogate karijere...

Dugo se u Austriji nagađalo hoće li se 24-godišnja Mirna Jukić nastaviti baviti plivanjem, no njezina je objava o prekidu aktivnog bavljenja sportom stala na kraj svim predviđanjima.

Tijekom svoje je karijere postala najuspješnija austrijska plivačica svih vremena. Osvojila je ukupno 22 medalje na međunarodnim natjecanjima, a tri je puta izabrana za najbolju sportašicu Austrije (2002., 2008. i 2009. godine).

Pet puta se okitila naslovom europske prvakinje, tri puta je uzimala i svjetsku broncu, a u vitrini ima i olimpijsku medalju iz Pekinga, također brončanu.

Posljednje natjecanje za Mirnu Jukić, pokazalo se, bilo je Svjetsko prvenstvo u Rimu prošle godine, nakon čega je i sama sugerirala da ti to mogao biti završetak njezine plivačke priče.

"Dugo sam vagala opcije, odluku nisam donijela olako i naprečac, ali želim studij privesti kraju i posvetiti se obiteljskom životu", pojasnila je razloge svog odlaska.

"Odluka je isključivo moja, pričala sam s ocem i rekao mi je da će se složiti s odlukom kakva god ona bila, podržavali su me i brat, majka, Jürgen Melzer i prijatelji. Nitko me nije nagovarao ili tjerao da promijenim odluku. To mi je najvažnije, da su svi do čijeg mi je mišljenja stalo stali iza mene. Plivanje je dio mog života otkad pamtim, doživjela sam prekrasne trenutke, ali to je vrijeme danas prošlo" zaključila je.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik24.09.2010. u 11:54
    Bravo, sto puta bravo! Kapa dolje i naklon do poda!
    Obrisan korisnik