Nogomet

Guardiola: "Rubin se odlično branio"

Nikola Vlahović • četvrtak, 30.09.2010.
Guardiola: "Rubin se odlično branio"
Foto: EPA

Barcelona je jučer u Ligi prvaka odigrala tešku utakmicu protiv Rubina. Katalonci su bili puno bolji, ali su se na kraju morali zadovoljiti remijem.

Momčad Josepa Guardiole u Rusiji je odmjerila snage s Rubinom iz Kazana, momčadi koja je ovo ljeto mnogo potrošila na pojačanja.

Barcelona je imala dominaciju cijelu utakmicu, međutim, čvrsta i zgusnuta obrana domaćina uspjela je zaustaviti sve napade gostiju te je utakmica završila bez pobjednika, 1:1.

Vezane vijesti

"Bilo nam je jako teško doći do pobjede jer je Rubin imao mnogo igrača u obrani koji su se dobro branili. Ipak, imali smo puno šansi, ali je njihov vratar dobro reagirao kada je morao", rekao je Villa.

Guardiola je izjavio da nema što prigovoriti svojim igračima jer su napravili sve da dođu do pobjede. "Mi smo stalno napadali i sve smo učinili da dođemo do pobjede. Zadovoljan sam igrom mojih igrača. Nismo napravili ništa loše, međutim, trebalo je barem realizirati jednu od naših prilika. Mislim da smo stvorili dovoljno prilika za pobjedu. Rubin je odlično odigrao u obrani", dodao je Josep.

Nakon poraza od Kopenhagena u prvom kolu Lige prvaka, Rubin je tražio barem bod protiv Barcelone i na kraju ga je i osvojio. Trener ruskog prvoligaša, Kurban Berdijev, priznao je da je i postavio igru tako da dođe do boda.

"Trebao nam je barem jedan bod da bi održali nekakvu šansu za prolaz dalje nakon što smo izgubili u Danskoj. Osvojili smo bod i moram priznati da sam zadovoljan rezultatom", zaključio je Berdijev.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik02.10.2010. u 00:30
    Hajmo o iskrenosti: S obzirom da je početak sezone Barca ima nesretan poraz od Herkulesa i remi sa Rubinom, nije loše, al da nije moglo bolje, jest, pogotovo sa Herkulesom nije smjelo doći do opuštanja. Al hajde ti meni sad nešto reci: jel ti boji ovaj Real ili Pelegrinijev, hajde iskreno, način... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.09.2010. u 14:57
    iman osjećaj da će maschu tribati dosta vrimena da se uklopi..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.09.2010. u 14:46
    aha, lakše se i balun iznese, možda je prerano reć al mislim da je Busq tu boji od Masha
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.09.2010. u 13:25
    Rodmane, ova shema sa zadnjim veznim koji postaje libero ce vjerojatno postojati protiv svake ekipe koja presing bude igrala. S tim se dobije igrac vise.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.09.2010. u 13:21
    e barca moja barca....sto dalje sve si losija...prosle godine si ubijala sada samo neki nerjeseni rezultati i onda vi pisete da je to dobro....NISTA NIJE DOBRO...ovo je katastrofa...treba biti realan...ni blizu od prosle barce...samo tjesite same sebe a treba biti iskren...
    Obrisan korisnik