Nogomet

Biškup: "Svi za jednog, jedan za sve"

Damir Žbulj • četvrtak, 30.09.2010.
Biškup: "Svi za jednog, jedan za sve"
Foto: Damir Žbulj

Hrvatski dragovoljac još uvijek je bez prvenstvene pobjede i nalazi se na dnu tablice, međutim, pozitivna atmosfera i dalje je prisutna u klubu. Na konferenciji za medije novi trener Damir Biškup najavio je susret 10. kola HNL protiv Intera iz Zaprešića.

Damir Biškup preuzeo je vruću trenersku poziciju posljednje plasirane momčadi prvenstva, ali se nada da je domaći susret protiv Intera odlična prilika za prvu pobjedu te nagovještaj boljih dana njegove ekipe. "Naša očekivanja su velika. Nalazimo se u nezavidnoj situaciji i pred nama je imperativ pobjede u ovom susretu. Želimo ta tri boda i uz agresivnu igru, pogotovo poput one koju smo prikazali u prvom poluvremenu protiv Slavena, očekujem povoljan rezultat. Požrtvovnost naših igrača mora biti ključ dobrih rezultata," uvodno je krenuo Biškup.

"Svjesni smo individualne kvalitete našeg idućeg protivnika, a pogotovo respektiramo njihov pozitivan niz od četiri prvenstvene pobjede te one jedne u kupu. Ipak, vjerujem u svoje igrače i nadam se da će uz kvalitetnu i agresivnu igru prikazati ono najbolje što oni znaju", dodao je trener Crnih.

Vratar Ivan Čović osvrnuo se na momčad čije je boje branio prošle sezone: "Naš glavni problem je neiskustvo, pogotovo zadnje linije. Nesretno i nespretno primamo golove i to onda utječe na psihološko stanje naših igrača. Inter je igračkom kvalitetom u rangu s našom momčadi, ali očekujem pobjedu u sutrašnjem susretu." Prvi put u početnom sastavu mjesto će naći i Ivan Ćosić, a razloge vidi i u problemima s ozljedama koje je imao: "Napokon se osjećam spremnim da pomognem ekipi. Svi u klubu želimo tu pobjedu i sve ćemo učiniti da i do nje dođemo. Ne podcjenjujemo Inter, ali se nadam da uz našu koncentriranu igru svih 90 minuta možemo na kraju zasluženo slaviti."

Biškup je najavio i sastav koji možemo očekivati: "Nema razloga da previše mijenjamo sastav koji je igrao protiv Slavena. Momci su pokazali da mogu odigrati kvalitetno, pogotovo u prvom poluvremenu, a pošto Inter igra u sličnoj formaciji, ne želim raditi neke velike promjene." Očekuje se da će za Hrvatski dragovoljac nastupiti: Čović – Jurin, Kešinović, Grgić, Špehar – Međumurac, Ćosić, Čordaš, Brozović – Jazvić, Zlatar.

Na kraju se osvrnuo i na psihološko stanje i taktičku postavu svoje momčadi: "Pobjeda bi značila strašno puno ovim momcima. Nadam se da će Ćosić i Čordaš dignuti nivo igre čitave momčadi. Kroničnu neefikasnost ćemo pokušati riješiti vraćanjem Zlatara u napad jer mislim da njegovom brzinom možemo tamo puno više dobiti, nego kad dolazi iz drugog plana. Inter nije pod pritiskom pobjede poput nas, međutim, nama su tri boda neophodna. Slijedi nam i reprezentativna stanka pa se nadam da ćemo u nastavku prvenstva biti opasni za sve. Ne smijemo se predavati. Pogledajte Leeds neki dan. Vodili su 4:1, a izgubili su susret na kraju s 4:6. Želim objasniti igračima da se utakmica igra 90 minuta i da nije gotovo ako se primi gol. Preokreti su uvijek mogući, ali se nadam da protiv Inter nećemo primiti zgoditak i da će napokon naši napadači biti raspoloženi."

Za kraj se medijima obratio i dopredsjednik kluba Milan Štefanac: "Radovi na stadion su pri kraju i nadam se da će biti gotovi kroz 20-ak dana i da ćemo čim prije dobiti licencu za igranje na svom stadionu." Osvrnuo se i na suđenje koje prati Hrvatski dragovoljac već godinama: "Za susret protiv Intera delegiran nam je sudac Bebek s kojim nemamo ugodna iskustva. Sudio nam je kvalifikacijske susrete za ulazak u prvu ligu gdje smo bili drastično oštećeni. Protiv Intera praktično igramo još jednu kvalifikacijsku utakmicu i želimo samo da sudi pošteno i pravedno. On je naš najbolji sudac, ali i najbolji griješe. Ako nas ponovno oštete bit će to sramota za HNS i sudačku organizaciju. Ne smatram da ovo upozorenje može biti kontraproduktivno jer ne tražimo nikakvu pomoć nego samo da nam se sudi realno. Ne znam zašto ima toliko grešaka na račun Hrvatskog dragovoljca dok se očite stvari ne sviraju za nas."

Utakmica protiv Intera igra se u petak u 18.00 sati, a vremenska prognoza je dobra te su trener Biškup i vodstvo kluba pozvali simpatizere i navijače Hrvatskog dragovoljca da dođu u što većem broju i pomognu klubu da stigne do svoje prve prvenstvene pobjede.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!