Nogomet

Beckham: "Nisam završio s reprezentacijom"

Antonija Pavlić • četvrtak, 30.09.2010.
Beckham: "Nisam završio s reprezentacijom"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Ikona engleskog nogometa, ali i nogometa uopće David Beckham, u intervjuu za službenu stranice Fife govorio je o ženskom nogometu, propuštanju Svjetskog prvenstva, očekivanjima u MLS-u te povratku nakon rupture Ahilove tetive...

Dugogodišnji kapetan engleske nogometne reprezentacije David Beckham protekli je vikend proveo u Port of Spainu u Trinidadu i Tobagu, promatrajući finale Svjetskog prvenstva za nogometašice do 17 godina. Poslije krunjenja mladih igračica Sjeverne Koreje ekskluzivno je razgovarao za službene stranice Fife, a dotakao se mnogih tema. Među prvima - viđeno u glavnome gradu TiT-a.

"Bilo je lijepo, ugodno sam iznenađen. Standard igre bio je vrlo visok, a utakmicu je s tribina oduševljeno gledalo mnogo ljudi, među kojima i ja. Vidio sam beskrupulozne startove, dodavanja su bila dobra, a i istaknulo se nekoliko darovitih igračica."

Prošli tjedan, od puknuća Ahilove tetive, konačno se vratio u prvu postavu LA Galaxyja. "U prvoj sam utakmici odradio dvadeset, a u drugoj četrdeset minuta i konačno se osjećao spreman početi protiv New Yorka. Iznenadio sam se ostavši na terenu svih 90 minuta, ali u jednu je ruku to i odličan znak. Bilo mi je teško u vremenu kada nisam mogao igrati."

Ozljedu je "pokupio" samo nekoliko tjedana prije SP-a u JAR-u te je propustio četvrto veliko natjecanje u karijeri. Podsjetimo se, Engleska je u osmini finala eliminirana od Njemačke (4:1). "Prirodno volim igrati nogomet pa mi je bilo vrlo teško kroz period u kojem sam bio ozlijeđen. No, kada se oporavljate morate toliko dugo, važno je cijelo vrijeme biti fokusiran na rekuperaciju kako bi se što prije vratili činjenju onoga što volite."

Crveni bikovi Rafaela Marqueza i Thierryja Henryja pobijedili su nezainteresirani Galaxy u Beckhamovoj prvoj pravoj utakmici, ali unatoč tome Donovan i ekipa ostali su predvoditi prvenstvenu kolonu. "Uvjeren sam da možemo izdržati do kraja, no prezentacije kao prošla ne smiju se ponavljati. Igrali smo bez strasti i intenziteta, što je veliki problem. Izgubili smo takoreći već u prvom poluvremenu."

"Za doigravanje smo se već kvalificirali, sada moramo ostati fokusirani i stvari staviti u perspektivu. Sljedeći cilj svakako nam je zadržavanje prvog mjesta kako bismo u doigravanju imali prednost domaćeg terena u prvome kolu."

Mnogo je toga rečeno o Beckhamovu prekidu karijere poslije 115 "kapica" i 15 godina vjernosti. Jesmo li već vidjeli njegov reprezentativni kraj? "Niste, iako to nije na meni. Želim nastaviti igrati za domovinu s istom željom s kojom branim njezine boje već 15 godina. Ne znam je li moj put igranja za državu stigao kraju, ja ću nastaviti trenirati i raditi na kondiciji", obećao je.

Ide li reprezentacija pod Capellovim vodstvom u dobrom smjeru? "Nadam se da ćemo nastaviti kvalitetno raditi i promovirati mlade igrače. To će u budućnosti biti možda i najvažnije."

Od dolaska u MLS dva je puta na posudbi pomagao talijanskom Milanu. Hoće li po završetku američke sezone ponovno okušati sreću u Serie A? "Ne vjerujem, ali neću reći 'nikada'. Poslije ozljede se moram fizički vratiti na prijašnju razinu, no za konačnu odluku ipak ćemo morati pričekati."

Hoće li MLS ikada postati elitna svjetska nogometna liga? "Potencijal definitivno ima. Svake godine iskoči neki novi klub, dolaze poznati igrači iz najjačih liga... Ako klubovi i u budućnosti uspiju kupovati najbolje u Europi, sve je moguće."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.10.2010. u 00:22
    a ti Majonezo gledaj svoja posla, da mu se na gospođu nisi napalio, ili na njega možda. Pa čovje neka treba da se pomiri da je prošlost, a ja imam pravo biti alergičan na ljigu koja se svako malo svađa sa navijačima vlastitog kluba. nisko brate, nisko.
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.09.2010. u 19:23
    Tebi nije mjesto ovdje....odi na net.hr ili kamo god pa tamo pisi svoje gluposti...ovdje su tvoji komentari suvisni
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik30.09.2010. u 19:11
    ma marš šugava narcisoidna gadosti. Idi se tamo svađaj sa navijačima seljačino, tice nek znaju iz kojeg si krmećeg sela u Engleskoj potekao
    Obrisan korisnik