Ostali sportovi

Poljaci izbačeni iz utrke

Ivana Strahija • petak, 01.10.2010.
Poljaci izbačeni iz utrke

Bugari su pobijedili Poljake i time ih "otjerali" sa Svjetskog prvenstva. Sebi su pak priskrbili prolazak u daljnji tijek natjecanja, i to odličnom predstavom za 2800 gledatelja.

Poljacima Ancona nikako nije sretna. Od Bugara su izgubili bez prave borbe i ostaje zapitati se gdje je sve pošlo po krivu za jednog od pretendenata za titulu svjetskih prvaka. Bugarski napad bio je vanserijski, 57 posto svojih napada pretvorili su u poene, a samo je Vladimir Nikolov upisao njih 22. Poljacima je najviše poena donio Piotr Gruska (10).

Susret započinje prilično ravnopravno i Bugari imaju tek minimalnu prednost. Polako ipak šire udaljenost između sebe i Poljaka, oni se vraćaju kod 22:21 uz as Nowakowskog, ali ostaju na 22 poena.

U drugom setu najbolji je Bugarin na parketu bio Kaziyski čije servise Poljska nije znala zaustaviti, te se Bugari odvajaju na 19:11. Iako se izbornik Castellani trudio organizirati prijem, Poljaci se nisu uspjeli vratiti u igru. U trećem setu se činilo da na parketu postoji samo jedna ekipa, ona Bugarske.

Poljska je ovom utakmicom zaključila natjecanje u drugoj rundi i borbu za medalju, nakon jučerašnjeg poraza protiv Brazila, koji se u dvorani Palarossini sutra susreće s današnjim pobjednikom, Bugarskom.

SP odbojka Italija, druga runda, skupina N, 2. kolo:
Bugarska – Poljska 3:0 (25-22, 25-18, 25-17)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

OdbojkaOstali sportovi

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!