Nogomet

Nacional među 16 najboljih

Sportnet • nedjelja, 03.10.2010.
Nacional među 16 najboljih

Hrvatski prvak Nacional se unatoč minimalnom i nesp(r)etnom porazu od Montesilvana plasirao u Elitnu rundu UEFA Futsal Cupa među 16 najboljih momčadi starog kontinenta.

Iako su se prije ove utakmice spominjale kalkulacije o mogućem ispadanju Nacionala u slučaju negativne gol razlike, igrači Nacionala se nisu predavali i išli su po pobjedu kao i uvijek do sada. Unatoč neigranju ozlijeđenih Kujtima Morine i Fernanda te Nenea, ostatak momčadi je odigrao herojski i postigao veliki uspjeh na parketu talijanskog prvaka.

Nacional je u utakmicu ušao bez respekta prema Talijanima i poveo u 5. minuti preko Matije Capara. Montasilvano je kroz veći posjed lopte pokušavao probiti visoko postavljenu obranu Nacionala, al nisu našli rješenje sve do 31. minute kada Borruto poravnava rezultat na 1:1. Minutu kasnije Borruto je izveo korner pucajući po golu, a lopta se nespretno odbila od Capara i završila u golu Marina Stojkića.

Nacional se ovim porazom plasirao u Eltnu rundu UEFA Futsal cupa, a odluka o domaćinstvu će biti donešena za nekoliko dana.

Vrijedi istaknuti da će hrvatski prvak povratkom Fernanda, Nenea i Kujtima Morine biti još snažniji, a dolaskom jednog od ponajboljih igrača brazila Vassoure i pivota Dos Santosa (sredinom listopada, u tijeku je registarcija u HNS-u) Nacional će pokušati otići korak dalje i plasirati se na Final Four UEFA Futsal Cupa što nikad nije uspjelo jednoj hrvatskoj momčadi.

Marinko Mavrović: "Igrači su herojski odigrali posljednju utakmicu i nesretno izgubili. Ostavili su srce na terenu i zaslužili prolazak u daljnji krug. Unatoč ozljedama i malom kadru igrača nismo mogli biti dominantni i morali smo se braniti, al smo uspjeli u svom cilju što je najbitnije. Ova momčad povratkom ozlijeđenih igrača može napraviti i više od ovoga."

Korab Morina: "Ovo je bila treća i najteža utakmica u samo četiri dana, al smo odigrali na najvišem mogućem nivou. Nismo se zamarali kalkulacijama unatoč hendikepu ozljedama, došli smo pobjediti i malo nas i sreća nije pomazila. Primili smo taj nespretni autogol, al se vraćamo u Zagreb sa postignutim ciljem."

Marin Stojkić: "Zadovoljni smo jer smo ostvarili cilji i plasirali se u daljnji krug Lige prvaka, iako sam mišljenja da smo mogli napraviti i više da nas nisu poharale ozljede.

Matija Capar: "Prvo čestitam suigračima na borbi i taktički savršeno odigranoj utakmici. Sama činjenica da smo protiv prvaka Italije odigrali praktički sa šest igrača govori sama po sebi. Mi smo ispunili svoj cilj i plasirali se i elitnu rundu. Presretan sam i zbog mladog 17-godišnjeg Ugarkovića koji je potvrdio svoj talent i da se na njega može ozbiljno računati."

SuperSport HMNL

1Square 1857:41+1637
2Stanoinvest Futsal Pula 1875:56+1931
3Futsal Dinamo 1852:41+1131
4Olmissum 1862:55+729
5Novo Vrijeme 1852:48+427
6Torcida 1856:58-223
7Crnica 1852:58-622
8Vrgorac 1851:58-719
9MNK Osijek 1863:75-1219
10Uspinjača Gimka 1856:86-3011

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometFutsal
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik03.10.2010. u 01:14
    bravooo! Futsal se vrača na velika vrata u Hrvatsku. Nakon nesreće u kvalifikacijama prošle sezone za Europsko prvenstvo, konačno i dobrih vijesti za futsal. Ove godine se gleda Liga Prvaka u Zagrebu, sveučilišna repka osvojila Europsko sveučilšno prvenstvo, a sljedeće godine je seniorsko Europsko... [više na forumu]
    Obrisan korisnik