Nogomet

PAOK minimalno, Anderlecht teško poražen

Borna Rupnik • ponedjeljak, 04.10.2010.
PAOK minimalno, Anderlecht teško poražen
Foto: EPA

Dvije momčadi s kojima su Dinamo i Hajduk prošli četvrtak odmjeravali snage u Europi, Anderlecht i PAOK, ovoga su vikenda u domaćem prvenstvu upisali poraze...

Dinamovi protivnici

Villarreal je u Primeri upisao i petu uzastopnu pobjedu te zauzima odlično drugo mjesto na tablici, samo bod iza vodeće Valencije. Na svom terenu nisu imali većih problema protiv Racinga iz Santandera (2:0), a sve su dileme oko pobjednika riješili Nilmar i Giuseppe Rossi već u prvih 14 minuta.

Aris na PAOK-ovom terenu uspio ono što Dinamu nije pošlo za rukom - postigao je jedan pogodak i uzeo sva tri boda. Solunski derbi riješio je Javito u 75. minuti utakmice, a u samoj završnici isključen je PAOK-ov branič Bruno Cirillo. PAOK se samo zahvaljujući gol-razlici drži jedno mjesto iznad zone ispadanja.

Belgijski Club Brugge bio je na najboljem putu da bez mnogo potrošnje apsolvira prepreku zvanu Gent. Kouemaha, Geraerts i Vargas ispisali su na semaforu 3:0 u prvih pola sata, ali su do 63. minute El Ghanassy i Thijs smanjili na 3:2 i vratili neizvjesnost. Ipak, Club Brugge je uspio sačuvati svoju prednost do kraja, a Ivan Perišić na travnjaku je proveo prvih 66 minuta. Mladi hrvatski reprezentativac i njegovi suigrači nalaze se na šestom mjestu poretka.

Hajdukovi protivnici

I na utakmici Hajdukovog grčkog protivnika pao je samo jedan pogodak, no AEK je uspio skrenuti vodu na svoj mlin. Odlučujući trenutak zbio se već u četvrtoj minuti dvoboja, kada Leonardo trese mrežu Xanthija za drugu pobjedu Atenjana u prvenstvu, kojom sada drže osmo mjesto.

Anderlecht je nakon "nokauta" u zadnji čas na Poljudu teško poražen kod Standarda iz Liegea (5:1). Dva gola zabio im je Tchite, a po jedan Leye, Bokanga i Carcela, tako da je pogodak Boussoufe iz 66. minute ostao samo - počasni. Anderlecht je drugi, pet bodova više ima Genk.

Zenit iz St. Peterburga, sljedeći Hajdukov suparnik u Europskoj ligi, gostovao je Spartaka iz Nalčika i uzeo puni plijen. Prva dva pogotka bila su djelo Keržakova, potom je smanjio Golić da bi Širokov vratio na dva razlike za Zenit. Konačnih 3:2 postavio je Vasin na samom kraju, što nije pokvarilo slavlje Spallettijevih nogometaša. Zenit tako još uvijek nije poražen, a nakon 21 utakmice ima šest bodova prednosti nad Rubinom, koji je odigrao i dva susreta više.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik04.10.2010. u 13:16
    Majko mila, Aris je pobijedi PAOK, a Dinamo nije to bio u stanju, a jača je ekipa od Arisa...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.10.2010. u 11:55
    I brugee kako sam njih zaboravija, to Dinamo mora dobit!
    Obrisan korisnik
  • simba_m04.10.2010. u 11:28
    Nemoš vjerovat da je ista ekipa uspjela izgubit od PAOK-a, a dobit Villareal. Nevjerojatno!
    simba_m
  • Obrisan korisnik04.10.2010. u 11:17
    A sta ja trubim cilo vrime, PAOK, AEK i Anderlect su klubovi koje ansi moraju dobit, jednostavno smo kvalitetniji, talentiraniji i bolji. Kako se Kopenhagen nije pripa Atmosfere i rasturija Panathanakos usrid Atene..
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.10.2010. u 08:39
    od koga smo izgubili :/
    Obrisan korisnik