Ostali sportovi

Vitezovi uzeli zlato

Sportnet • ponedjeljak, 04.10.2010.
Vitezovi uzeli zlato

"Nevjerojatno, pa ni Hitchcock ne bi bolje režirao ovakav završetak", oduševljeno je rekao predsjednik Hrvatskog saveza u austalskom nogometu Kolja Koračak. Hrvatska reprezentacija osvojila je zlato na Euro cupu u Milanu...

U tri nastupa, Hrvatska je kompletirala sve medalje. Prvo su u Pragu bili srebrni, lani u Samoboru brončani i sada zlatni. I to sa stilom, golom doslovno u zadnjoj sekundi Hrvatski vitezovi (nadimak reprezentacije) osvojili su naslov Europskog kupa.

"U posljednjim trenucima finala protiv Nizozemske Josip Kravar nesebično je dodao loptu Adamu Lončaru koji je iz zahtjevnog položaja i s istekom posljednje sekunde pucao na gol. Sljedeće tri sekunde trajale su vječno – lopta je u zraku i svi smo čekali hoće li proći kroz srednje stupove i donijeti šest boda i pobjedu ili će proći sa strane za jedan bod, neriješen rezultat i produžetke. I kako to biva u američkim filmovima, lopta je prošla sa prave strane stupa i hrvatski su Vitezovi zasluženo mogli početi slaviti. Delirij, nevjerica, kakva emocijama i energijom nabijena utakmica, kakav turnir, veliko slavlje nas i tridesetak naših navijača koji su doputovali s nama i tijekom turnira naveli gotovo cijelo gledateljstvo da navija s njima", oduševljeno je pričao Koračak.

Put do finala nije bio lak. Pobjeda protiv Austrije (53:8) nije dolazila u pitanje, ali svojom igrom igrači na startu turnira nisu bili zadovoljni. Sljedeći u grupi bio je Wales, ali Vitezovi su utakmicu odigrali ozbiljnije i na krilima Josipa Josipovića, trostrukog strijelca, došli do pobjede sa rezultatom 43:26. U polufinalu je čekala Irska, najveći favorit turnira koja je stigla s najboljim sastavom. Nedovoljno za Hrvate koji su cijelu utakmicu vodili i na kraju pobijedili Irce rezultatom 32:17. U drugom polufinalnom susretu Nizozemska je pobijedila Englesku i tako je Hrvatska dobila prigodu za uzvrat. Lani u Samoboru je Nizozemska bila bolja od Hrvatske u polufinalu.

Finale je krenulo dobro, Hrvatska je imala 29:17 i tu je igra stala. Nizozemci su s tri gola u kratkom roku stigli povesti sa 37:30. Minuta do kraja Hrvatskoj su trebala ogromna dva gola (gol je šest bodova) za pobjedu. Josip Josipović zabija za 36:37 i u 25 sekundi treba zabiti još jedan gol. Cvetko sa velike daljine pokušava, ali lopta pada ispred crte i Nizozemci izbijaju loptu. Kravar dolazi do lopte, prolazi igrača i dodaje Adamu Lončaru i... Ostalo je povijest.

Inače, organizirano igranje ovog sporta u Hrvatskoj postoji već pet godina. U hrvatskoj ligi nastupaju tri kluba – Zagreb Hawks, Agram Power i Velika Gorica Bombers, s planovima daljnjeg proširenja ovog iznimno zanimljivog i atraktivnog sporta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik17.10.2010. u 15:10
    Kravaru legendo...sjajno dečki!!! Čestitam!!!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.10.2010. u 17:47
    Galopom se razvija taj nogomet za prave muškarce! Bravo, čestitke!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik05.10.2010. u 13:18
    Sport koji se sažno razvija, u svakom slučaju...
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik04.10.2010. u 17:00
    bio je predobar osjećaj biti tamo,čuti himnu i staviti zlato oko vrata. čestitam svima još jednom
    Obrisan korisnik