Nogomet

Badelj: "U Španjolsku bez bijele zastave"

Ivana Strahija • utorak, 05.10.2010.
Badelj: "U Španjolsku bez bijele zastave"
Foto: Ivana Strahija

Mladi hrvatski reprezentativci, već starosjedioci u Toplicama Sveti Martin na Muri, vratili su se u svoju bazu i u punom jeku su priprema za predstojeći kvalifikacijski ogled sa Španjolskom, velikom preprekom na putu za Europsko prvenstvo.

Novinare je u Svetom Martinu u utorak dočekao Branko Kajfeš, tajnik hrvatskog U21 stožera, koji je ispričao izbornika Dražena Ladića. Strateg je naime imao neodgodivih obaveza u Zagrebu, ali će s novinarima sigurno biti u srijedu, obećao je.

Ladić će sigurno stići nazad u bazu prije početka treninga u 17 sati, kako svakodnevno treniraju reprezentativci, s kojima još doduše nema Kalinića, koji je na putu. Zdravstveni bilten reprezentacije je odličan, uvjerio je novinare Kajfeš: "Nema nikoga tko bi bio ozlijeđen, momci samo osjećaju posljedice posljednjeg prvenstvenog kola. Zato će se raditi na osvježavanju i odmoru ekipe."

Uz to, mladi reprezentativci započet će sa studioznim pregledavanjem snimki Španjolaca, kako bi pronašli formulu za uspjeh. "Španjolci su jako dobri u veznom redu, čak još više u napadu, i taktiku ćemo slagati nakon što pregledamo sve dostupne snimke", kazao je Dinamov Milan Badelj. Na to se nadovezao Hajdukov Mario Maloča: "Svi mi znamo da Španjolska ima u svojim redovima igrače koji su standardni u svojim klubovima."

Badelj je također dodao: "Izuzetno nam je važno tamo napraviti dobar rezultat. Oni jesu najteži protivnici koje smo uopće mogli izvući, ali se ne mislimo unaprijed predati."

O uzvratu u Varaždinu još ne razmišljaju, idu kao i uvijek utakmicu po utakmicu. Nadaju se ipak dobroj atmosferi na stadionu NK Varaždina, punim tribinama i gledalištu koje će im biti dodatni poticaj. "Svi želimo da nam Varaždin ostane travnjak koji donosi sreću. Što se posjete tiče, dosta će ovisiti o rezultatu u Španjolskoj, toga smo svjesni", objašnjava Badelj.

Kad ne treniraju, mladi reprezentativci gledaju televizijski program i filmove, neki čitaju. Najveći zabavljači u ekipi su svakako Vida i Jozinović, a u zezanciji brže prođe vrijeme. "Atmosfera u U21 reprezentaciji je ono što nas nosi od prvog kola. Mislim da je imala velik utjecaj na uspjeh ove generacije", kaže Maloča.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik05.10.2010. u 21:15
    stadion se još uvijek zove VARTEKS,a ne Varaždin ! puno sreće našoj repki
    Obrisan korisnik
  • ivaninho05.10.2010. u 16:36
    ovo je cista realnost, sto ce se pokazat i poslje...i ja sam napiso nek se decki odu borit, ima sanse...al i ti ces se slozit da sam dobar postotak napiso...al meni se ne svida taj nas mentalitet da dizemo euforiju pa uvijek moramo nekog okrivit...il ce se napadaci pokazat losi, il je drazen trebo... [više na forumu]
    ivaninho
  • Obrisan korisnik05.10.2010. u 15:38
    ma da, idemo se moliti Bogu da nam ne utrpaju 13 komada! Isuse, što ne volim ovakav mentalitet. Ok, bolji su, al idemo se potuć s njima pa tko je jači nek izađe živ! nije se jednom dogodilo da je kvalitetnija reprezentacija ispala. Šteta samo što Lovrena nema u obrani
    Obrisan korisnik
  • ivaninho05.10.2010. u 14:56
    nisam nimalo sretan sto ovo govorim, al sanse su nam 0,1 posto...nek se decki bore i ne osramote...nesmijemo previse ocekivat pa nece ni biti previse kritika poslje
    ivaninho