Nogomet

Lokica: "Podizat ćemo fizičku spremu"

Ivana Jurica • utorak, 05.10.2010.
Lokica: "Podizat ćemo fizičku spremu"
Foto: Ivana Jurica

Pobjeda u Zadru, protiv susjeda, ujedno i direktnog konkurenta za ostanak u ligi, popravila je raspoloženje na Šubićevcu. I ozlijeđeni igrači polako se priključuju treninzima, kroz kratko vrijeme i Gović i Bulat trebali bi normalno konkurirati za momčad, pa će šibenski prvoligaš u nastavak sezone još snažniji.

"Svi smo sretni, malo bolje volje, dobili smo 4:1 u susjedskom, dalmatinskom derbiju. Željeli smo pobjedu, a domaćine smo željeli iznenaditi s igrom prema naprijed, da pritisnemo njihovu zadnju liniju. U prvom poluvremenu smo možda imali i malo sreće, ali važno je da ponekad imaš i sreće, a mi smo je valjda ovaj put i zaslužili s takvim pristupom. Primili smo naivno zgoditak iz jedanaesterca za kojeg sada kažu da nije postojao, na vrijeme smo zabili izjednačujući gol. Na kraju poluvremena imali smo sreće, ali imali smo i mi priliku, Alispahić je bio u stopostotnoj prilici, ali nismo zabili. U drugom poluvremenu nakon isključenja Banovića i vodstva od 2:1 sve se okrenulo na našu stranu", kazao je na današnjoj konferenciji za novinare strateg Modrih Vjekoslav Lokica.

Za susret na Stanovima u kadru su bili i Kartelo, Georgievski i Jurčević, a s njima u sastavu Šibenik je bolja momčad. "Najveći je problem do sada ipak bio to što smo imali strašno puno ozlijeđenih igrača. Pogotovo u obrani, koja je, po meni, najvažniji dio momčadi", kaže Lokica.

Na subotnji trijumf u Zadru još se jednom vratio i Dražen Jelić, strijelac trećeg gola svoje momčadi na Stanovima: "Odigrali smo dosta kvalitetno i baš smo disali kao momčad. Kao što je šef rekao, tako je bilo i protiv Hrvatskog dragovoljca, a još se više osjetilo protiv Zadra. Dobili smo 4:1 i mislim da je to bilo zasluženo."

Jelić je do sada postigao dva gola u šibenskom dresu. Osim već spomenutog u Zadru, bio je strijelac i u Kup pobjedi u Pleternici. Na Šubićevac je stigao iz trećeligaša Vrbovca (16 golova u 18 utakmica) i zadovoljan je prvim mjesecima u novom klubu: "Svakom poslu se moraš posvetiti ozbiljno i na kraju ti se to i vrati. Ja sam zadovoljan sa svime, kako su me primili. Još samo da nas rezultati bolje poprate bilo bi još bolje."

Ono što je ohrabrujuće je da je s laganim treninzima počeo i Dražen Gović koji pauzira već neko vrijeme zbog problema s leđima, a za kojeg Lokica smatra da bi, barem 15-ak minuta, mogao pomoći i u nadolazećem susretu protiv Splita. U konkurenciju bi se, poslije susreta s Dinamom, trebao vratiti i polivalentni Ante Bulat.

Šibenik ostaje i bez dvojice stopera, do sada standardnog Cerića, ali i Amaurija koji nije odigrao niti minute u Modrom dresu. Problem je radna dozvola koju obojica ne mogu dobiti, pa moraju napustiti Hrvatsku, istaknuo je Lokica: "Zbog nepotpunih papira nisu uspjeli dobiti radnu dozvolu. Jednom je falio jedan, drugom drugi papir. Cerić je imao radnu dozvolu pa mu je istekla. Nisu uspjeli pravovremeno dobiti papire i dobili su, to je automatski, ne samo oni, mogao je biti i na primjer radnik u škveru, prekršajnu prijavu, novčanu kaznu i moraju napustiti Republiku Hrvatsku na tri mjeseca."

Korejac Lee još uvijek nije dobio papire iz svog bivšeg kluba, Banika iz Ostrave, pa ne može biti registriran za Šibenik. "Lee nije Maradona, ali u situaciji kad nemamo veznih igrača dobro će nam doći", kaže Lokica o Hyung Sang Leeju.

Antonio Jakoliš je s U-19 reprezentacijom Hrvatske i preskočit će ovotjedne treninge u klubu, a vrlo vjerojatno i susret sa Splitom. Lokica će sa suradnicima ovaj tjedan igračima pokušati podignuti fizičku spremu: "Ovaj tjedan ćemo isključivo iskoristiti za podizanje fizičke spreme. Radit ćemo do petka svaki dan po dva treninga. Možda u subotu odigramo i prijateljsku utakmicu. Nismo sigurni jer protivnika nema. Ako ne nađemo protivnika odigrat ćemo između sebe."

Do susreta sa Splitom Lokice će tražiti i rješenje za dvije pozicije u momčadi, budući da Alispahić i Medvid zbog trećeg žutog kartona neće igrati taj susret: "Na stopersku će poziciju vjerojatno ući Spahija umjesto Medvida, bilo kakve druge varijante nema. Treba vjerovati u Spahiju, pomoći mu, domaći je igrač. Ne treba ga gledati kroz ne znam kakvu prizmu, jer imao je i Kartelo sada grešaka, pa i Medvid u zadnjoj utakmici protiv Zadra. Zašto bi se ovome greške zbrajale, ima li možda manje nego ovaj, ali on je takav, a ovaj je ovakav. Mlad je momak i treba mu pomoći. Situacija nije jednostavna, ali što mu mi pomažemo ako ga napadamo. Ne dobiješ ništa bolje, nego samo gore", završio je Lokica.

SuperSport HNL

1Dinamo 3667:30+3782
2Rijeka 3669:30+3974
3Hajduk 3654:26+2868
4Osijek 3662:43+1957
5Lokomotiva 3652:45+751
6Varaždin 3639:47-842
7Gorica 3635:50-1541
8Istra 1961 3636:54-1841
9Slaven Belupo 3643:69-2633
10Rudeš 3622:85-639

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • AAAAAAA05.10.2010. u 20:21
    lokica ako sad pobjedis protiv splita spasija si sibenik, al nece ti biti bas sve oprosteno jer si ga spasija pozicije u koju si ga sam dovea, mozda se necete slozit sa mnon al ja u jelic vidin novog zeca...
    AAAAAAA