Nogomet

Španjolac na klupi Hajdukovog protivnika

Borna Rupnik • četvrtak, 07.10.2010.
Španjolac na klupi Hajdukovog protivnika
Foto: Sandro Donda

Grčki AEK okončao je potragu za novim trenerom nakon raskida suradnje s Dušanom Bajevićem. Njegovog je nasljednika pronašao u Španjolskoj...

46-godišnji Manuel Jimenez novi je trener AEK-a iz Atene. Španjolac će tako voditi grčkog predstavnika i u nastavku natjecanja u Europskoj ligi, u kojoj AEK još mora odraditi i gostovanje kod Hajduka na Poljudu - utakmicu na svom stadionu dobio je rezultatom 3:1.

Jimenez stiže kao nasljednik Dušana Bajevića, a posljednji je puta na klupi sjedio u ožujku ove godine, kada je napustio momčad Seville. S Grcima je potpisao dvogodišnji ugovor.

Sevilla je ovom bivšem španjolskom reprezentativcu ujedno bila i jedina trenerska postaja u karijeri. Počeo je 2000. godine u trenirajući drugu momčad, da bi sedam godina poslije dobio priliku preuzeti prvu ekipu Andalužana, nakon odlaska Juandea Ramosa.

AEK u prvenstvu drži osmo mjesto, sa osvojenih bodova iz pet kola, a u Europskoj ligi je nakon slavlja nad Splićanima poražen u St. Peterburgu od Zenita rezultatom 4:2 te mu slijede dva obračuna protiv Anderlechta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik07.10.2010. u 15:13
    Nije dobro.Ovako sa Bajevićem su bili dosta uzdrmani,sad se stignu konsolidirat.Ali,i dalje bi ih tribali dobit na Poljudu.
    Obrisan korisnik
  • koolcrash07.10.2010. u 14:25
    hmm.. nadajmo se da ovo neće biti dobra odluka...
    koolcrash