Nogomet

Pranjić: "Možda lakše nego protiv Grčke"

Mihaela Bradovski • petak, 08.10.2010.
Pranjić: "Možda lakše nego protiv Grčke"
Foto: Kristijan Komarica

Na druženje s predstavnicima medija u četvrtak su stigli Danijel Pranjić i Vedran Runje, a raspoloženje u Čatežu i dalje je dobro. Protiv Izraela ići će se po sva tri boda, do nitko neće biti razočaran stignemo li do remija...

U stožeru i kadru hrvatske reprezentacije svi su jednoglasni - utakmica u Tel Avivu bit će teška, a najvažnije od svega je ne izgubiti.

"Oprez nalaže činjenica da na domaćem terenu Izraelci u nekoliko posljednjih godina nisu izgubili više od dvije utakmice. One protiv nas te od Latvije", započeo je Danijel Pranjić.

Bez obzira koliko težak bio gostujući teren, pomoći bi nam, misli Pranjić, mogla upravo drugačija taktika. "Bit će teško, no možda ipak nešto lakše nego protiv Grčke. Igrat će se otvorenije, a to odgovara našoj kombinatorici."

Stanje u Bayernu ne bi smjelo utjecati na njegovo i Olićevo izdanje. "Klub je jedno, reprezentacija nešto sasvim drugo. Ovdje uvijek igramo srcem, a trenutni problem Bayerna je taj što nam nedostaje nekoliko igrača. Čak i ne igramo tako loše, loša nam je realizacija."

Pranjić se ne slaže s tim da bi ga Strinićevo ozdravljenje mogli izbaciti iz početne 11-orice. "Očekujem da ću startati, zato sam tu. Igram u jednom od najvećih klubova Europe, zajedno s Olićem, zašto ne bih vjerovao da ću startati?"

Vratar Vedran Runje siguran je kako će započeti utakmicu. Tel Aviv pamti po svom debiju pod ravnanjem Slavena Bilića. Tada je primio tri pogotka, no niti za jedan nije bio izravan krivac.

"Sjećam se te utakmice, sjećam se da nisam napustio položaj. Najbitnije je da smo pobijedili, a tako će biti i sada. Teško, a kontekst jednako. I sada nam trebaju bodovi, no najvažnije je da nas ne poraze. Moramo se koncentrirati na sebe i svoju igru te skupljati bod po bod. I da dobijemo danas ne možemo reći da je išta sigurno."

Naš čuvar mreže zadovoljan je neigranjem Benayouna. "Plus je za nas što jedan igrač takve klase ne igra. Tu se ne mogu složiti s Duduom. Smatram da smo jači u bilo kojoj varijanti, a njima je to ipak nedostatak, kao da nama ne igra Modrić."

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.10.2010. u 16:20
    Dudu je u pravu, kad ne igra taj jedan u koga se svi uzdaju igraju ostalih deset puno jače i bolje. Mislim da mi nismo loše odigrali prvu bez Modrića za razliku od druge sa Modrićem. Tako bi moglo biti i s Izraelom. Još uvijek mislim, doduše, da smo puno jača ekipa, samo me plaši psihološka... [više na forumu]
    Obrisan korisnik