Košarka

Mravi ciljaju na vrh

Mirza Seferagić • petak, 08.10.2010.
Mravi ciljaju na vrh
Foto: Kristijan Komarica

KK Zagreb je preko ljeta ostao bez brojnih igrača, no doveli su i nekoliko vrlo dobrih pojačanja, pa se u nastavku sezone mogu očekivati dobri rezultati. Nakon ispadanja u pretkolu Eurokupa od španjolske Gran Canarije, Mravi se okreću novim izazovima iz NLB lige, ali i novim europskim ispitima koje će imati igrajući Eurochallenge kup.

Košarkaški klub Zagreb CO nije na najbolji način otvorio novu sezonu, no u momčadi je tokom ljeta bilo dosta dolazaka i odlazaka igrača, pa će ipak morati proći neko vrijeme kako bi se novi igrači uigrali, a nakon toga će vjerojatno biti i puno boljih rezultata. Jedno od tih pojačanja je i bivši reprezentativac Hrvatske Mario Kasun koji bi uz Luku Žorića trebao činiti sjajan centarski par, a tu su još i Amerikanac Alex Renfoe, pristigao iz Rige, a od onih koji su ostali u klubu tu su Damir Mulaomerović, Kruno Simon, a nikako ne treba zaboraviti ni mladog Daria Šarića koji je na ovogodišnjem Europskom prvenstvu za igrače do 16 godina održanom u Crnoj Gori osvojio i nagradu za najkorisnijeg igrača cijelog prvenstva. A što sve može učiniti na terenu pokazao je u finalnoj utakmici u kojoj je ostvario triple-double te tako donio našoj reprezentaciji zlatnu medalju.

Početak sezone nije donio dobre vijesti za klub iz Trnskog. Nakon pobjede u prvoj utakmici u pretkolu Eurokupa protiv španjolske Gran Canarije (71:69), na gostovanju su doživjeli težak poraz (96:60) te su se tako oprostili od ovog natjecanja. No, Mravi će ipak i dalje nastupati u europskim utakmicama i to u Eurochallenge kupu, a već su saznali i protivnike u skupini E - njemački Telekom Baskets, slovenska Krka i češki Prostejov.

Bilo je dosta promjena ovog ljeta u svim klubovima NLB lige, pa će biti zanimljivo vidjeti kako će se u toj situaciji naći KK Zagreb. Po imenima najjači hrvatski klub nije niti KK Zagreb niti KK Cibona niti KK Zadar već - KK Cedevita. Beogradski Partizan je također ostao bez nekoliko važnih igrača, a klupu je napustio i Duško Vujošević, pa bi se moglo dogoditi i da prvi put nakon pet godina prvak Regionalne lige ne bude Partizan. Klub iz Trnskog bi mogao igrati važnu ulogu ove sezone, ali najvažnije će biti što prije uigrati momčad za nadolazeću sezonu. No, dođe li do ozljede jednog ili više važnijih igrača u momčadi moglo bi biti problema jer na klupi ne postoji previše kvalitetnih rješenja.

OTIŠLI/DOŠLI

Ovog su ljeta klub napustili Pankracije Barać, Filip Bašljan, Toni Dijan, Nikola Garma, Vladimir Krstić (Cedevita), Damir Miljković, Luka Pešut, Robert Rikić, Andrej Štimac te prošlogodišnji kapetan ekipe Nikša Prkačin koji se umirovio. A u klub su došli Mario Kasun, Alex Renfoe, Miralem Halilović iz Slobode, Ivan Novačić, Mario Hezonja te Luka Petković.

NAJJAČA KARIKA

Najjača karika ove ekipe trebao bi biti Mario Kasun. Igrač s NBA iskustvom i igrač koji se dokazao i u nekim od najjačih europskih klubova sigurno će biti veliko pojačanje za KK Zagreb. No, uz njega u ovu bi rubriku trebalo dodati i sjajnog Luku Žorića koji je ovog ljeta na Svjetskom prvenstvu u Turskoj odigrao i svoje prve minute u reprezentativnom dresu, a prošle je sezone bio jedan od najboljih igrača Mrava, ali i NLB lige.

POTENCIJALNA OPASNOST

KK Zagreb će u ovoj sezoni imati vrlo dobru petorku, no na klupi nema dovoljno kvalitetnih igrača koji bi mogli donijeti prevagu u nekim utakmicama, a to bi u ovoj vrlo dugačkoj i napornoj sezoni mogao biti i najveći njihov problem.

AMBICIJE

Ambicije ekipe ove su sezone malo porasle, ponajviše zahvaljujući kvalitetnim pojačanjima dovedenim ovoga ljeta, pa se može očekivati ravnopravna borba za prvaka Hrvatske. A svakako mogu i hrabrije razmišljati o Final Fouru NLB lige jer im ovoljetna pojačanja daju za pravo postaviti letvicu tako visoko.

PROGNOZA

Bude li sve išlo po planu ova ekipa mogla bi dohvatiti čak i Final Four NLB lige što bi zaista bio veliki uspjeh. U domaćem bi prvenstvu možda mogli otići i korak dalje, ali će pritom morati imati i dosta sreće zbog već spomenutih problema s klupom.

Premijer liga

1Dinamo Zagreb 21+21
2Cibona 21+11
3Zadar 20+78
4Split 20+39
5Cedevita Junior 20+32
6Šibenka 12-6
7Zabok 12-34
8Alkar 12-58
9Kvarner 2010 11+9
10Dubrava 11-6
11Vrijednosnice Osijek 03-50
12Dubrovnik 02-36

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

  • Najnovije
  • Najčitanije

Premijer liga

1Dinamo Zagreb 21+21
2Cibona 21+11
3Zadar 20+78
4Split 20+39
5Cedevita Junior 20+32
6Šibenka 12-6
7Zabok 12-34
8Alkar 12-58
9Kvarner 2010 11+9
10Dubrava 11-6
11Vrijednosnice Osijek 03-50
12Dubrovnik 02-36

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik14.10.2010. u 01:35
    mravi ce osvojit nlb ligu!! ajmo mravi!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik09.10.2010. u 03:32
    Nakon onog debakla u mecu sa Gran Canarijom, prava je enigma sta mogu mravi napraviti ove sezone!
    Obrisan korisnik