Nogomet

Fernandez: "Motiviran sam pobijediti Hrvatsku"

Nikola Vlahović • petak, 08.10.2010.
Fernandez: "Motiviran sam pobijediti Hrvatsku"
Foto: Sandro Donda

Izabranike Slavena Bilića sutra čeka neugodno gostovanje u Izraelu, a Luis Fernandez smatra da njegovi igrači mogu iznenaditi Kockaste...

Izbornik Izraela, Luis Fernandez, mirno dočekuje sutrašnju utakmicu protiv Hrvatske te je bez problema novinarima izdiktirao početni sastav, ali umjesto 11, pročitao je samo devet igrača.

"Dudu Awat, Tel Ben Haim, Dekel Keinan, Tamir Cohen, Dedi Ben Dayan, Yoav Ziv, Birbas Natkho, Almog Cohen i Gili Vermut. Preostalu dvojicu ne želim otkriti, možda će to biti iznenađenje", rekao je strateg Izraela.

Za utakmicu protiv Hrvatske Fernandez ne može računati na petoricu igrača. Van stroja su: Yossi Benayoun, Beram Kayal, Omer Damari, Oshri Roash i Lior Rafaelov, međutim, ti izostanci ne zamaraju baš Fernandeza.

"Osjećam se sjajno i vrlo sam miran. Nisam nervozan, napet ili pod stresom. Naše pripreme idu prema planu i vrlo sam motiviran da pobijedim Hrvatsku. Nikad nisam bio nervozan, čak ni kada sam pucao penal protiv Brazila u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva 1986. godine", dodao je Fernandez.

A onda se izbornik Izraela osvrnuo na kritike koje su upućene na njegov račun: "Ne razumijem zašto kritiziraju moj rad. Mi smo još uvijek neporaženi u ovim kvalifikacijama i imamo četiri boda, baš kao i Hrvatska. Ako izgubimo, onda me slobodno kritizirajte i ja ću preuzeti odgovornost, a do tada nas pokušajte podržati".

Podijelio je Fernandez nekoliko komplimenata i za izabranike Slavena Bilića: "Recite mi da li je Izrael ikada dobio Hrvatsku?! Oni su favoriti za osvajanje prvog mjesta u skupini. To je odlična grupa igrača i oni su vrlo jaka momčad".

Izostanak Benayouna trebao bi nadomjestiti Gili Vermut, veznjak Hapoela koji je prošle godine proglašen najboljim igračem u izraelskoj ligi. "Ja se ne osjećam baš najbolje što moram nadomjestiti izostanak Benayouna. Da bi pobijedili Hrvatsku mora svatko u momčadi odigrati jako dobro. Izostanak Benayouna je veliki gubitak za nas, ali s tim se moramo pomiriti", zaključio je Vermut.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik08.10.2010. u 21:39
    Ma i ja mislim da su to samo naklapanja i podgrijavanje atmosfre. Ako naši ne budu puni sebe (čitaj umišljeni), uz dužno poštovanje nemaju šanse!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik08.10.2010. u 17:51
    Ma nek igra i Benayoun, iznenaditi naše mogu samo prilom izlaska iz busa. Dobro, možemo se i sami iznenaditi bunkerom.
    Obrisan korisnik