Automoto

Sepang u Rossijevom ritmu

Matej Milanović • subota, 09.10.2010.
Sepang u Rossijevom ritmu

Prvi službeni trening na Velikoj nagradi Malezije u MotoGP-u pripao je Valentinu Rossiju, koji je bi brži od sunarodnjaka Doviziosa i vodećeg u ukupnom poretku, Lorenza...

Prvi trening pred Veliku nagradu Malezije prošao je u znaku Valentina Rossija. Doktor je stazu u Sepangu odvozio u vremenu od 2:02,724 i time pretekao sve ostale vozače. Odmah iza njega, na malo više od desetinke zaostatka, našao se Andrea Dovizioso, Rossijev sunarodnjak, koji je u jako dobroj formi u zadnje vrijeme.

Treća pozicija pripala je Jorgeu Lorenzu. Španjolac u Maleziji lovi prvi naslov svjetskog prvaka u MotoGP-u, za što će mu biti dovoljno deveto mjesto. Da je to ostvarivo pokazao je upravo na treningu gdje je zaostao 174 tisućinke za Rossijem.

Casey Stoner je za vodećim zaostao nešto manje od pola sekunde, a jako dobar peti bio je Alvaro Bautista. Šesto mjesto pripalo je Colinu Edwardsu, a tek je deveti bio njegov sunarodnjak Ben Spies. Na kraju valja spomenuti i očajan nastup Nickyja Haydena, koji je zaostao više od sekunde i natjecanje je okončao na 15. mjestu.

MotoGP, VN Malezije, Sepang, 1. trening:
1. V. Rossi (ITA/Yamaha) 2:02,724 sek
2. A. Dovizioso (ITA/Honda) +0,109 sek
3. J. Lorenzo (ŠPA/Yamaha) +0,174 sek
4. C. Stoner (AUS/Ducati) +0,436 sek
5. A. Bautista (ŠPA/Suzuki) +0,614 sek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Povezani tagovi

AutomotoMotoGP
  • Najnovije
  • Najčitanije

Sportnet Forum

Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!